Simona Andrejić:

Loliti sve dobro stoji
Šesnaestogodišnja Beograđanka, nova zvezda svetske modeling scene i muza Žan-Šarla de Kastelbažaka, voli da nosi uske haljine koje ocrtavaju liniju tela, divi se stilu Adrijane Lime i Žizel Bundšen, a za prvi sastanak s dečkom bira farmerke, kratku majicu i čizme

Piše: Slobodan Vlajić
Foto: Marko Krunić

Od kada je 2009. pobedila na srpskom izboru za Elite Model Look, šesnaestogodišnja Simona Andrejić postigla je velike uspehe. Osim što je postala neizostavni učesnik njujorške, pariske i milanske nedelje mode, na kojima često zatvara revije poznatih kreatora, manekenka Forma Vive iz Beograda radi brojne reklamne kampanje. Kao svaka šmizla sa stilom, i Simona vodi računa šta i gde nosi. Iako na revijama nosi modele vredne nekoliko hiljada evra, privatno se oblači poput svojih vršnjakinja: tinejdžerski ležerno s dozom umerenog seksepila i pažljivo odabranim detaljima.

Kako biste opisali svoj stil odevanja?

- Pošto moja mama veoma lepo šije, privatno volim da ukombinujem haljine koje mi ona izradi po skicama moje sestre sa dizajnerskim detaljima, kao što su cipele i šeširi. Zato svoj stil mogu da opišem kao urbani, ali sve zavisi od prilike. Ponekad je to elegantni, mada je češće sportski. Što se tiče poslovnog autfita, to opet zavisi od angažmana i, naravno, od stiliste i dizajnera. Najviše mi odgovaraju stilovi modnih kuća “Gucci” i “Calvin Klein” jer su jednostavni i čisti, a opet odišu seksepilom, ali bez trunke vulgarnosti. Uz to “Gucci” kreira za moćnu i snažnu ženu.

Bez koje sitnice ne izlazite iz kuće?

- Definitivno je to moj “Blackberry”, jer moram stalno da budem dostupna i zbog posla, a i porodice. Uz to, navikla sam se na najmoderniju tehnologiju, pa bez nje ne mogu normalno da funkcionišem.

Čega najviše imate u garderoberu?

- Cipela i haljina. Uglavnom nosim jednostavne i uske haljine koje ocrtavaju telo. Boje su različite, mada dominiraju plave nijanse, pošto njih posebno volim.
Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls