Marijana i Lotar Mateus:

Stara ljubav zaborava nema
Bivši supružnici sreli su se u Beogradu, a iz njihovih reči, pogleda i dodira jasno je da emocije još postoje, pa zato na pitanje o nastavku veze oboje imaju sličan odgovor: nikad ne reci nikad

Piše: Maja Šarić
Foto: Marko Krunić

Modna kreatorka Marijana Mateus (40) svoju najnoviju kolekciju predstavila je na reviji u glamuroznom ambijentu beogradskog hotela “Moskva”. Iako su tom prilikom uz nju bili svi ljudi koji joj najviše znače, najlepši osmeh na kraju revije poklonila je svom bivšem suprugu, fudbalskom treneru Lotaru Mateusu (50). Slavni Nemac je specijalno zbog nje došao u Beograd, ne bi li joj u tako bit-nom trenutku pružio svu svoju podršku. Marijanina mlađa kćerka Anđela sedela je pored Lotara u publici, a starija Dajana i sin Aleksandar zbog obaveza nisu te večeri mogli da doputuju iz Londona. Lotarov treći, a njen drugi brak, iako završen razvodom, nije ostavio mesta za ružna sećanja, već su oboje rešili da iz njega ponesu samo one najlepše momente.
- Nisam sujetna i ne razmišljam o onome što je bilo juče. Za mene je današnji dan bitan, sutra je već novi. Šta će se desiti u budućnosti, ko će biti na mom putu i da li će to, možda, ponovo biti Lotar, ne znam. Ali, nikad ne treba gubiti nadu već hrabro moramo ići ka svom cilju - kaže Marijana Mateus. - Nas dvoje delimo pet divnih godina braka, ali i u poslednje dve i po stalno smo tu kad je onom drugom to potrebno.
Iako je od njihovog razvoda prošlo više od dve godine, Marijana Mateus i dalje uživa u pažnji koju joj Lotar Mateus svakodnevno poklanja. Podrška bivšeg supruga Marijani je dragocena, jer je Lotar i dalje jedna od najvažnijih osoba u njenom životu.
- Dugo nakon razvoda osećala sam emocije prema Lotaru, i to je normalno. Sada je naš odnos vrlo specifičan. Nekada se osećam kao njegova žena, nekada kao ljubavnica, ponekad kao prijateljica, pa čak i sestra. Lotar ima sve ono što muškarac može da pruži jednoj ženi - iskreno priznaje kreatorka.
- Moj bivši suprug je lepo objasnio kako dvoje u vezi sve treba da dele. I u tome je njegova veličina. Uvek je bio i ostao džentlmen, čovek širokog srca - dodaje Marijana.
Šarmantni nemački trener, nekada jedan od najboljih svetskih fudbalera, i pored mnogobrojnih obaveza bivšu suprugu svakodnevno zove telefonom, bez obzira na to na kom kraju sveta se nalazi. Uz nju je uvek u važnim trenucima, jer, kako ističe, Marijana je jedna od retkih žena sa kojima je i nakon bračnog brodoloma ostao u sjajnim odnosima.
Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls