Anja Alač:

Ženstvenost je ponovo u trendu
Mlada glumica koja je talenat i profesiju nasledila od roditelja, Vesne Čipčić i Aleksandra Alača, zahvaljujući deki Dimitriju postala je kolekcionarka ručnih satova, za romantičnu večeru s dečkom oblači haljinu i cipele na štiklu, a uverena je kako diskretan nakit, posebno minđuše, daju završni pečat ženi sa stilom

Piše: Jelena Zorić
Foto: Marko Krunić

Beogradsku glumicu Anju Alač (22), koja je pažnju privukla ulogama u seriji “Miris kiše na Balkanu” i filmu “Montevideo, Bog te video”, odlikuje sveden i elegantan stil odevanja. Kćerka naših istaknutih dramskih umetnika Vesne Čipčić i Aleksandra Alača kolekcionar je starinskih satova, a poseduje i impozantnu kolekciju minđuša i narukvica. Jedna je od retkih iz svoje generacije koja ne propušta da uz kaput obuče i šik kožne crvene rukavice, koje su joj jedan od omiljenih modnih detalja. Kada poželi da se izdvoji od okoline, odabere mantil kupljen u Londonu sa dezenom šahovskog polja, a da bi se osećala kao iz bajke, dovoljne su joj cipelice na visoku štiklu i siva uska “Burberry” haljina.

Kako biste opisali svoj stil odevanja?

- Kao sveden, elegantan, a istovremeno i opušten, sa veoma malo detalja. Moj stil pre svega zavisi od raspoloženja i situacije za koju se odevam. I bez obzira na to da li je u pitanju dnevna ili večernja odeća, u mom ormanu je definitivno najzastupljenija crna boja. Za proleće i leto svakako ću uneti i jarke boje, jer se u njima odlično osećam. I moj nakit je takođe u duhu minimalizma.

Bez koje sitnice ne izlazite iz kuće?

- U tašni uvek imam sjaj za usne, kremu za ruke, rumenilo sa ogledalcem i bočicu parfema. Na ruci obavezno nosim sat. Inače, veliki sam ljubitelj satova. Mislim da sam tu ljubav nasledila od svog deke Dimitrija, koji me je kao malu obasipao satovima raznih boja i veličina. Tako danas imam sat za svaku priliku.

Čega najviše imate u garderoberu?

- Najveći deo mog garderobera zauzimaju jakne. Od bele, preko ljubičaste i zelene do, naravno, crne. Odmah za njima su čarape i kožne rukavice za sve prilike. One su mi omiljeni detalj u zimskoj garderobi. Tašne, takođe u svim bojama, mogu se videti svuda po mom ormanu, jer mi je vrlo teško da ih sve smestim na jedno mesto. 
Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls