Aleksandra i Bora Đorđević:

Kako se podmladio roker
Slavni muzičar i lider ‘Riblje čorbe’ uz 26 godina mlađu suprugu kao da je otkrio eliksir mladosti: redovno ide na ‘peglanje’ kose, smršao je nekoliko kilograma, a na koncertima demonstrira vitalnost i kondiciju na kojoj bi mu pozavideli i mnogi dvadesetogodišnjaci

Piše: Aleksandar Dačić
Foto: Branko Pantelić

U poslednje vreme lidera “Riblje čorbe” Boru Đorđevića (58) mnogi prijatelji ne mogu da prepoznaju. Osim što je promenio stil odevanja i ponašanja, pa se u javnosti uvek pojavljuje sa čistom i “ispeglanom” kosom, retko posećuje kladionice čiji je redovni gost bio više od deset godina. Za pozitivne promene zaslužna je njegova 26 godina mlađa supruga Aleksandra, s kojom je u srećnom braku 16 meseci.

U čemu je tajna vašeg mladalačkog izgleda?

Bora: Tajna sedi pored mene i zove se Aleksandra.

Nedavno ste otvorili kozmetički salon, da li možda i vi koristite neki od tretmana?

Bora: Naravno. Pred svako gostovanje na televiziji odem da mi ispeglaju kosu na brzaka, pošto uvek žurim. Za ovo malo kose što mi je ostalo koristim peglanje, dok ljudi misle da se farbam, a meni uopšte nije jasno zbog čega.

Koliko vas je supruga podmladila?

Bora: Apsolutno me je podmladila. Jednostavno postao sam pozitivniji.
Aleksandra: Iskreno, osećam se kao da imam dečka od petnaest godina. Kao da ga je uhvatio pubertet, ne znam kako bih drugačije opisala to stanje.

Da li su vaši vršnjaci ljubomorni što imate tako mladu suprugu?

Bora: Ne znam, pretpostavljam da jesu. Verujem da vide pozitivne promene na meni.

Kako se u vašem braku ogleda razlika u godinama?

Aleksandra: Pa kažem vam, on je mlađi od mene.
Bora: Jesam neozbiljniji, to je činjenica.

Da li ste promenili neke životne navike od kada ste u braku?

Bora: Kako da ne. Uopšte ne stižem da odem u kladionicu. Ponekad uspem da odigram tiket na brzaka, ali ne pratim rezultate, nego posle pogledam šta se desilo. Ranije sam umeo da sedim satima i analiziram sve moguće ishode. Ali nije samo to u pitanju. Generalno, postao sam uredniji.
Aleksandra: Dobar je sa kladionicom dok ne počne i mene da davi tom pričom. Pokušao je nekoliko puta, ali je odustao na vreme.

Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls