Jovana Janković:

Odbegla mlada
Za samo tri godine zgodna TV voditeljka uspela je da okonča dve velike ljubavi, raskine dve veridbe i da dva bivša partnera ‘promoviše’ u najbolje prijatelje

Pišu: Žaneta Apostolovski i Mirjana Tasovac
Foto: Marko Krunić, Nebojša Babić, Zoran Buđić i Gloria press

Kad joj je posle raskida sa njom 2008. Aleksandar Zeremski (43) u intervjuu za naš magazin prorekao holivudsku karijeru, Jovana Janković (29) nije ni slutila kako će joj se na neki način to proročanstvo ostvariti. Iako o Holivudu verovatno nikada nije ozbiljno razmišljala, uz još jednu propalu veridbu njen život neodoljivo podseća na “Odbeglu mladu”, poznatu romantičnu komediju iz najveće industrije snova. Sa malom korekcijom: za razliku od Džulije Roberts, koja je izabranike redovno ostavljala pred oltarom, Jovana je od verenika bežala posle nekoliko nedelja vereničkog staža.
Neočekivani raskid sa Željkom Joksimovićem (38), samo dve sedmice pošto je atraktivna TV voditeljka na ruci ponosno prošetala verenički prsten, zagolicao je sve domaće medije. Interesantno - sve se skoro u dlaku ponovilo kao kad je pre tri godine Jovana ostavila iznenađenog Aleksandra Zeremskog. Pompezne izjave o ljubavi i romantici istopile su se kao morska pena, a glavni akteri su svoj razlaz pokušali da objasne kratkim izjavama i saopštenjima. Ali - ko još u Srbiji veruje saopštenjima?
- Jednostavno, počeli smo da se razilazimo. Neke stvari nisu mogle da funkcionišu onako kako smo oboje želeli - izjavio je Željko Joksimović jednom beogradskom dnevnom listu ističući kako je veridbom pokušao da učvrsti vezu koja je već neko vreme bila u krizi.
- Moje namere su bile ozbiljne. Ali ne bude sve u životu onako kako čovek očekuje. Nismo se svađali, ni sada, ni ranije. Mirno smo se rastali. Bila je to lepa i velika ljubav, i upravo iz poštovanja prema Jovani i svojim emocijama prema njoj ne želim ništa da pričam i da skrnavim i kaljam sve ono lepo što smo zajedno proživeli za ove tri godine.
Voditeljka je bila još preciznija u saopštenju.
- Nakon tri godine naše uzajamne velike ljubavi, Željko i ja zaista više nismo zajedno. Kao i svaka veza, i naša je imala uspone i padove, nesuglasice i izuzetne i lepe trenutke, ali najpravičnije bi bilo reći da se naša ljubav na kraju nekako sama ugasila, o čemu smo se oboje saglasili, razgovarali i doneli odluku kao zreli ljudi koji su delili život tri godine.
Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls