Anđelika Simić:

Mašta je najbolji stilista
Pošto ne robuje trendovima, atraktivna glumica odeću s potpisom poznatih dizajnera odvažno kombinuje sa onom kupljenom na pijaci za male pare, a u njenom garderoberu najviše mesta zauzimaju čizme i farmerke

Piše: Jelena Stojčić
Foto: Romana Kasumović

Po raznim svetskim metropolama atraktivna pozorišna glumica Anđelika Simić (38) uvek pronađe radnje maštovitih anonimnih kreatora, i iz njih nikada ne izlazi praznih ruku. Svesna da zbog lepote svaka žrtva ima smisla, spremna je da uvek obuje visoke potpetice, uprkos tome što se hiljadu puta uverila kako se stopala najbolje osećaju u ravnoj obući. Sebi je najzavodljivija u beloj letnjoj haljini, a u svom garderoberu sve teže pronalazi mesto za čizme i džins. U detinjstvu je blistala u haljinicama s ljubavlju izrađenim veštim maminim rukama.
- Roditelji su me uglavnom oblačili praktično. Zimi da ugreje, leti da prija i da ne smeta u igri. Mama mi je šila fenomenalne haljine. Doduše, neke sam nosila sa radošću, a neke ne jer sam mnogo više volela sportsku garderobu.

Ko je najviše uticao na vaš stil odevanja?

- Nemam modne idole. Uglavnom inspiraciju pronalazim gledajući revije domaćih i svetskih dizajnera. Širok je spektar stilova i autora koje volim, od jednostavnosti i efektnosti modnog izraza kuće “Costume National”, neobičnih i atraktivnih kreacija Marit Fransoa Žirbo i senzualnih haljina Oskara de la Rente, do lude kombinacije boja i maštovitosti Agate Ruiz de la Prada. Pratim i rad Marka Mitanovskog, čiju novu kolekciju čekam sa velikim nestrpljenjem.

Opišite svoj stil odevanja?

- Oblačim samo ono u čemu se osećam dobro i udobno, a da to ne podrazumeva gubljenje ženstvenosti. Volim da nosim i muška odela ženskog kroja, sa tregerima, belom košuljom i “muškim” cipelama. Čak i tada, uz odgovarajuću šminku i frizuru, osećam se zavodljivo.

Kada ste poslednji put bili u šopingu i šta ste kupili?

- Veoma često putujem. Iako su ta putovanja uglavnom vezana za pozorišna gostovanja, trudim se da uživam u svakoj državi, a šetajući gradom uvek otkrijem nove, maštovite radnjice anonimnih kreatora. Tako sam u Bogoti pronašla potpuno originalne komade garderobe Marije Kamile Mesu. Prilikom svake posete Španiji obilazim radnje s modelima Injakija Sampedra. Nedavno sam u Budimpešti, u jednom neobičnom butiku francuskog brenda kupila fenomenalnu haljinu.
Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls