Anita Lazić Todorović:

Bila sam svedok čuda
Voditeljka i glumica ne može ni sa čim da uporedi osećaj kad je prvi put posle rođenja videla kćerku Ninu, o kojoj brine zajedno sa suprugom Ivanom, a velika pomoć im je baka, pevačica i glumica Snežana Savić

Piše: Mirjana Tasovac
Foto: Marija Ćalić

Anita Lazić Todorović (30), kćerka pevačice i glumice Snežane Savić i režisera Dragoslava Lazića, koja se posle voditeljske i glumačke karijere okrenula nauci, u poslednje vreme u potpunosti se prepustila ulozi mame. Ona i njen suprug dr Ivan Todorović sredinom februara dobili su devojčicu tešku skoro četiri kilograma. Mala Nina, kako se zove, na rođenju je dobila čistu desetku.
- Moja trudnoća je došla prirodno, posle osam godina zajedničke ljubavi, od kojih su poslednje dve u braku - objašnjava Anita. - Kao perfekcionisti, suprug i ja smo najpre želeli da se skućimo, da zadovoljimo ambicije na polju karijere kako bismo kasnije mogli da se sasvim posvetimo roditeljstvu. Mislim da mi se materinstvo desilo u pravom trenutku, kao najlepši poklon za trideseti rođendan. Sazrela sam, zadovoljila svoju želju da se ostvarim na više polja, od televizije do profesure, i bila sam spremna da se posvetim svojoj porodici.
Kako ste otkrili da ste trudni, po simptomima, ili ste odmah otišli na ultrazvuk?
- Veoma rano osetila sam simptome karakteristične za trudnoću, pa sam posetila svog ginekologa dr Vesnu Stojanović, koja je potvrdila trudnoću. Radosnu vest sam najpre podelila sa suprugom Ivanom, a onda i sa najbližim članovima porodice i prijateljicama.
Kako su na vest reagovali suprug i roditelji?
- Moj muž je bio presrećan i veoma uzbuđen. Ninino rođenje donelo je veliku radost u našu porodicu, i tokom cele trudnoće imala sam veliku podršku mame, tate i njegove supruge, mog dede, baka, kao i svekrve i devera.
Da li ste u trudnoći imali posebne prohteve?
- Nisam imala nikakvih posebnih prohteva u pogledu hrane, a mislim da nisam bila ni razmažena trudnica. S obzirom na prirodu mog posla, na Akademiji za diplomatiju i bezbednost držala sam predavanja sve do sedmog meseca, a studente sam ispitivala gotovo do samog porođaja. Period trudnoće iskoristila sam i da dam sve ispite na prvoj godini doktorskih studija, upišem drugu godinu i dovršim pisanje nove knjige.
Jeste li se mnogo ugojili?
- U trudnoći sam dobila 12 kilograma, a iz porodilišta sam izašla sa pet kila više. Danas, mesec dana kasnije, imam samo dva kilograma više nego pre trudnoće. Dok sam bila u drugom stanju, nisam se ničega posebno odricala. To kažem zato što živimo u vremenu kada su mlade žene primorane da po svaku cenu budu vitke, što može ugroziti zdravlje i mame i bebe. Neke druge, opet, trudnoću doživljavaju kao vreme kad sebi mogu sve da dozvole, pa jedu za dvoje, što je takođe pogrešno. Kao i u svemu, i ovde je najvažnija mera. Prema savetu lekara jela sam uobičajene količine hrane, ali sam zato pila za dvoje. Posebno vodu. Takođe, više nego ranije trudila sam se da imam raznovrsne obroke sa dosta voća, povrća i ribe.

Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls