Stanko Crnobrnja:

Večiti televizijski avanturista
Beogradski reditelj, sin revolucionara i diplomate od karijere, zahvaljujući odrastanju u Indiji postao je ateista, aktivno je učestvovao u hipi pokretu u Americi, a posle razvoda od supruge Drage, s kojom ima kćerku Zonu, emotivnu ispunjenost našao je pored koleginice Marije Perović

Piše: Mirjana Tasovac
Foto: Branko Pantelić i privatni album

Najranije detinjstvo proveo sam u Indiji i to vreme je u mom sećanju ostalo zabeleženo kao niz jarkih slika i utisaka obojenih najlepšim bojama. Slike Indije dobrim delom odredile su moj kasniji život, životnu filozofiju, pa čak i profesiju - otkriva Stanko Crnobrnja (57), reditelj i jedan od najcenjenijih teoretičara vizuelnih medija u svetu.
Televizijski reditelj i tvorac nezaboravnih zabavnih i šou-programa Televizije Beograd rođen je u uglednoj porodici. Majka Anđelka bila je farmaceut, ali se zarad porodice odrekla karijere, dok je otac Bogdan bio revolucionar, visoki jugoslovenski funkcioner, višegodišnji predsednik Komiteta UN i diplomata. Stankov sedam godina stariji brat Mihajlo Crnobrnja takođe je stekao široko obrazovanje i posle uspešne diplomatske i političke karijere sada je dekan na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju.
Tito je Bogdanu Crnobrnji dao zadatak da kao ambasador u Indiji ubedi Nehrua da uđe u Pokret nesvrstanih, što je ovome i uspelo. Potom je uspešno rukovodio organizovanjem Samita nesvrstanih u Beogradu i tako učvrstio političku karijeru.
Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls