Danica Todorović:

Pred ogledalom
Tridesetdvogodišnja glumica, koja je popularnost stekla ulogom Jelene u seriji “Selo gori, a baba se češlja”, i majka dveju malih devojčica, obožava scenski mejkap, jer smatra da samo on licu daje svežinu, pa zato jednim okom budno prati svaki pokret šminkera, jer tako od njih uči tajne zanata. Svoju dugu kosu neguje specijalnom tehnikom češljanja, a za njenu lepotu najzaslužniji su nežni dečji prstići.

(Mirjana Tasovac/Marko Krunić)Da li vam teško padaju sati i sati snimanja pod profesionalnom šminkom?

- Ne mislim da je ta šminka teška, pa je čak i privatno koristim. Samo ta šminka može licu dati svež, odmoran izgled. Pošto znam da je koristim pravilno, nemam nikakvih problema. Šminkeri se često šale sa mnom da mi je jedno oko uvek otvoreno, jer motrim na svaki njihov pokret i učim od njih.

Šta najviše volite da istaknete na licu?

- Poštujem pravilo da uvek treba istaći ili usne, ili oči. Pa tako uvek naglasim jedno od toga.

Kako uspevate da imate tako dugu i zdravu kosu?

- Negujem je češljanjem koje bih najtačnije opisala kao nežno raščešljavanje. Kada odem kod frizera, uvek moram da mu objasnim kako želim da mi češlja kosu. Sigurna sam da baš to čuva njenu lepotu. Takođe verujem u staro pravilo da je kosa lepa ako žena dopušta da kroz nju polaze nežni dečji prstići. Moje kćerke Anastasija i Marija obožavaju da se igraju mojom kosom i ja im to dozvoljavam. To smiruje i njih i mene.

Imate lepu figuru uprkos tome što ste rodili dvoje dece. Kako to postižete?

- Kada žena sama brine o dvoje dece uzrasta dve i četiri godine, onda joj ne treba nikakav fitnes niti dijeta. Ja sam posle drugog porođaja izgubila deset kilograma i imala sam problem da povratim nomalnu težinu.

Kako se opuštate?

- Obožavam masaže. Gde god odem, odmah se raspitujem o masažama. Najviše volim onu klasičnu na koju idem već deset godina, ali rado bih probala i toplo kamenje. Volim i saunu, a što se sporta tiče, sa starijom kćerkom redovno idem na klizanje.

Da li biste se podvrgli nekom estetskom zahvatu?

- U ovom trenutku ne razmišljam o tome, ali nemam negativan stav, tako da ko zna...

Šta obavezno uradite pre nego izađete iz kuće?

- Stavim minđuše, jer ih obožavam i uvek moram da ih imam. Uz mamu koja se stalno doterivala i šminkala uživala sam u najlepšim parfemima, tako da je i parfem nešto bez čega apsolutno ne mogu. Ne izlazim nigde bez nekoliko mirisnih kapi.

Šta je po vama osnov nege?

- Negovanje lepih ljudskih osobina.


Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls