Slobodan Beštić:

Vegetarijanac sam i tim se dičim
Istaknutom dramskom umetniku su izbalansirana ishrana, u kojoj nema mesta za meso, i redovno upražnjavanje joge pomogli da odigra neke od najzahtevnijih uloga i pronađe ravnotežu duha i tela

Piše: Mirjana Tasovac
Foto: Branko Pantelić

Recepti: Slobodan Beštić
Chicken tikka
Exotic salata
Gajar ka halwa


Za briljantno izvođenje fizički veoma zahtevnih pozorišnih uloga, poput Hamleta i Nižinskog, glumac Slobodan Beštić (47) umnogome može da zahvali što dve decenije aktivno upražnjava jogu i poštuje vegetarijanski način ishrane. Širu popularnost je stekao rolom Vladimira u kultnoj TV seriji “Metla bez drške”, koja je obeležila detinjstvo generacija krajem osamdesetih i u prvoj polovini devedesetih. Mada je davno iz ishrane izbacio sve vrste mesa, iz detinjstva pamti ukus sarme, pečenja i ajmokca.
- U mom detinjstvu veoma važno mesto imala je baka po mami, Mileva, koju smo svi zvali nana - seća se naš pozorišni umetnik. - Premda rođena na Cetinju, najveći deo života provela je u Kruševcu, gde je zahvaljujući svom kulinarskom umeću preživela teške godine Drugog svetskog rata i prehranila porodicu. Nemcima koji su zaposeli grad trebao je dobar kuvar. Odabrali su nju.
Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls