Duška Vučinić:

Moje putovanje: Diseldorf
Duška Vučinić, šefica odseka za PR RTS-a, bila je sa našom ekipom na Evrosongu u nemačkom gradu futurističke arhitekture, uspela je da pronađe za sebe rajske kolenice i pivo u uskim kaldrmisanim ulicama, a dešavalo joj se i da se izgubi na trgovima prepunim Japanaca
Privredna metropola sveta, modni centar Evrope poznat i kao ‘mali Pariz’, industrijski i turistički biser zemlje, berzanski centar moćne Nemačke - Diseldorf. Od ove godine nosi i titulu ‘evrovizijska prestonica’. Grad je bio domaćin 56. Pesme Evrovizije i ispunio je očekivanja brojnih ljubitelja najvećeg muzičko-televizijskog spektakla ne samo organizacijom takmičenja već i gostoprimstvom. Članovi 43 delegacije nacionalnih TV servisa našeg kontinenta, hiljade fanova i brojni turisti povodom izbora za najbolju pesmu Evrope boravili su u tom gradu. Diseldorf je, u nameri da se pokaže kao dobar domaćin, utrošio više od deset miliona evra iz gradskog bužeta.
Pozicija Diseldorf je bio moja službena destinacija, i zaista sam ga tako i doživela. Tokom 15 dana boravka u Nemačkoj vreme sam uglavnom provodila u impozantnoj ‘Esprit Areni’, epicentru takmičenja za Pesmu Evrovizije. ‘Esprit Arena’ je, inače, fudbalski stadion kluba Fortuna, udaljena oko sedam kilometara od hotela ‘Hollyday In’ u kojem je boravila srpska delegacija. Srećom, hotel je fantastično pozicioniran, nadomak najčuvenije ulice Konigsale, sa izlozima najskupljih svetskih brendova, luksuznim restoranima i najekskluzivnijim hotelima. Ako ste prosečnog ličnog dohotka i dolazite iz Srbije, savet je da samo lagano prošetate i napravite nekoliko fotografija za uspomenu.
Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls