Ivana Rajković:

Pred ogledalom
Novinarka i portparolka modne agencije Select brižljivo neguje svoju kožu pa se bar jednom mesečno prepusti stručnim rukama svoje kozmetičarke i opuštajućim tretmanima algama ili hijaluronskom kiselinom. Kaže da bi bilo idealno kada nikada ne bi morala da se šminka. Kada su u pitanju parfemi, veoma je sujeverna, pa tako za svaku fazu života ima posebnu mirisnu notu.

(Maja Šarić/Marina Lukić)Koliko često posećujete kozmetičara?

- Smatram da odvajam dovoljno vremena za negu kože, što podrazumeva da makar jednom u dva meseca odem na čišćenje lica, a jednom mesečno na tretman algama ili hijaluronskom kiselinom. S obzirom na to da imam suvu kožu, zimi i u proleće moram mnogo više da je hidriram.

Koji tretmani vam najviše prijaju?

- Ako jedanput istrajete i uradite sve potrebne tretmane lica, to se jasno primeti po svežini i sjaju kože. Najviše mi prijaju tretmani hidratacije, a u poslednje dve godine praktikujem i radiotalasni lifting.

Vodite li računa o izgledu noktiju?

- Veoma mi je važno da su mi ruke negovane. Ne volim duge nokte, već kratke, jednako isturpijane, a obično biram lak za nokte u nekoj nijansi crvene. Zanoktice ne sečem, već ih samo blago potisnem prema korenu nokta. Pediker kome sam prepustila brigu o svojim stopalima koristi neagresivne metode raznim pilinzima koji petu čine mekanom i lepom.

Posećujete li solarijume?

- Nisam ljubitelj solarijuma, više volim da ležim na plaži. Možda sam do sada bila svega pet puta. Prvo, tamo ležimo goli na nečem tvrdom, pritom moramo da zaštitimo oči pa ništa ne vidimo, a onda vas poklope dok sve okolo buči i zuji. Uvek sam zamišljala da je to simulacija kraja.

Idealna šminka za dan i veče?

- Idealno je nemati šminku. Nema ru-žne žene, samo ima onih koje ne brinu o sebi. Ako baš moram da stavim nešto na lice, onda je to dobar korektor za sakrivanje podočnjaka, možda malo maskare i crveni karmin. Noćna varijanta podrazumeva malo više crvenog karmina.

Omiljeni parfem?

- Imam ih nekoliko. Čak sam u nekim fazama života bila ubeđena da određeni parfemi bitno utiču na moj ljubavni život, a neki drugi pak na poslovne uspehe. Postoje i parfemi koje obavezno sta-vljam kada sa prijateljima izlazim u provod. Trenutno su u opticaju Black XS, Cartier Dragon i Covet - Sarah Jessica Parker, ali vam neću otkriti koji za šta koristim.

Imate li tajni recept za lepotu?

- To su ljubav i unutrašnji mir.
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls