Sanja Beštić:

Seks i grad na beogradski način
Pozorišna rediteljka koja se pre sedam godina iz naše prestonice preselila u Njujork, živi životom junakinja romana Kendes Bušnel: obožava šoping, brzo se sprema za večernji izlazak, a visoke potpetice nosi u svim prilikama, pa čak i u krevetu

Piše: Jelena Stojčić
Foto: Marko Krunić

Pošto već godinama živi i radi u Njujorku, šarmantna dvadesetdevetogodišnja rediteljka i producentkinja Sanja Beštić izgleda i ponaša se kao junakinje romana i serijala “Seks i grad”: obožava šoping, brendiranu garderobu uglavnom kupuje na velikim rasprodajama, a shodno brzom tempu života za večernji izlazak sprema se za nekoliko minuta. Vrtoglavo visoke potpetice podrazumevaju se u gotovo svakoj prilici, pa čak i u krevetu.
- Visoke potpetice, uvek i svuda! I u krevetu! I dok sam studirala na Fakultetu dramskih umetnosti izdvajala sam se time što sam nosila veoma visoke štikle. One su odraz ženstvenosti, i uvek ću pre izabrati njih nego ravnu obuću.

Koliko vam se promenio stil odevanja od kada ste iz Beograda otišli u Njujork?

- Mnogo. Kada sam došla u Njujork, sviđalo mi se sve što šljašti, a srebrna i zlatna su mi bile omiljene boje. S vremenom mi se stil dosta promenio. S obzirom na to da su crna, siva i bela simboli Njujorka, nesvesno sam počela da kupujem garderobu u tim bojama. Uveče kada izlazim uglavnom se opredeljujem za haljine, dok se ovde kada obučem istu odeću osećam kao da sam krenula na premijeru. Čini mi se da se u Beogradu stil ne menja godinama.
Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls