Moje putovanje: Skopelos:

Aleksandra Velimirović Janakievski
Dizajnerka Aleksandra Velimirović Janakievski u potrazi za odmorom u divljem, prirodnom ambijentu, sa suprugom Vladimirom i kćerkama Jelenom i Natalijom provela je nezaboravne trenutke na grčkom ostrvu gde se čempresi spajaju sa morem, a delfini patroliraju oko prelepih plaža
Budući da cela moja porodica uživa u aktivnom odmoru na mestima gde je sačuvan autentičan izgled i gde nema prepoznatljive turističke uniformisanosti, suprug Vladimir, kćerke Jelena i Natalija i ja odlučili smo se za odlazak na Skopelos. Do ovog grčkog ostrva stiže se relativno lako. Nije komercijalizovano kao susedni Skijatos. Inače, radije biram mirne destinacije jer smatram da posle svih obaveza tokom godine, posla koji jeste lep ali i stresan, pravi ugođaj pruža upravo jedno takvo mesto.
Gusarsko blago Skopelos spada u grupu Sporada, zajedno sa Skijatosom i Alonisosom. Za ovo najšumovitije grčko ostrvo, netaknuto od radoznalih turista, vezuje se legenda o skrivenom gusarskom blagu, koje niko ne može da pronađe. Gusari su ga izabrali jer je ostrvo divlje i teško pristupačno. Svi koji dođu tamo vole da se šale na temu blaga, govoreći kako ne bi bilo loše da ga baš oni nađu.
Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls