Stil i lepota:

Govor tela
Danas se žene i muškarci podjednako trude da izgledaju što bolje, idu na fitnes i u kozmetičke salone, pridržavaju se određenog režima ishrane i koriste najrazličitije preparate za negu, a i jednima i drugima cilj su mladolikost i savršena figura

Piše: Slavica Damnjanović

Da li ste spremne da duboko dekoltiranu haljinu ili mini-suknju iskoristite kao oružje za osvajanje, zavisi od toga koliko ste sigurne u sebe. A dobru pojavu ne garantuje samo upotreba kozmetičkih preparata već i zdrav režim ishrane kao i redovno vežbanje. Telo u top-formi izgleda, miriše i “govori” drugačije, snažnije i senzualnije. Osnova svakog dobro koncipiranog modernog fitnesa ostao je aerobik. On može biti dopunjen laganim treningom u teretani, a potom i super dizajniranim spravama, kao što su kinezis, traka za trčanje i bicikl. Ženama je primamljiva i mogućnost angažovanja ličnog instruktora, a osim toga, one vole i raznorazne tretmane za opuštanje.

Više od treninga

Knjiga “Aerobik”, dr Keneta Kopera, objavljena u Americi 1968, odmah je privukla pažnju stručne javnosti i vrlo brzo postala najozbiljniji priručnik vežbi za oblikovanje tela. A pošto je početkom osamdesetih prošlog veka, opet u SAD, Olivija Njutn Džon snimila video-spot za pesmu “Physical” u kome devojke uz muziku vežbaju po sistemu opisanom u knjizi dr Kopera, ali obučene u džez gaćice i trikoe sa tregerima, aerobik postaje više od treninga - deo američke pop kulture koja slavi život i kult zdravog, vitkog, lepog i zategnutog tela opaljenog suncem. Već tada, u parkovima gradova mogli su se u ranim jutarnjim časovima videti ljudi koji sami ili u paru džogiraju, a mnogi su otkrili i literaturu o jogi i vegetarijanskoj ishrani. Muškarci počinju da maštaju o lepoticama u dvodelnim kupaćim kostimima jarkih nijansi, a dame o frajerima sa perfektnim trbušnjacima.
Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls