Jelisaveta Orašanin:

Pred ogledalom
Atraktivna dvadesetdvogodišnja glumica obožava da se šminka, prve bore na licu još uvek nije primetila, život ne može da zamisli bez kupke i mleka za telo, redovno posećuje kozmetičara, a sa kremom za samopotamnjivanje tela imala je veoma loše iskustvo.

(Jelena Stojčić/Marko Krunić)Najbolji savet koji ste dobili kada je nega u pitanju?

- Nega je šta jedeš i koliko si fizički aktivan, dok je sve ostalo šminka.

Da li ste imali dermatološke probleme zbog teške šminke koju nosite zbog posla?

- Prvi put sam se srela sa dermatološkim problemima upravo zbog šminke
na poslu, zapravo zbog zajedničkih četki i sunđera kojima se ona nanosi. Kupila sam svoje četke i sunđere i problemi su nestali. Odmah nakon predstave ili snimanja sa lica skinem šminku mokrim tupferom sa vazelinom.

Da li su vas nekada našminkali da niste sebe mogli da prepoznate?

- U seriji “Vojna akademija” imam zadebljane obrve i na licu samo malo pudera. Ali, dovoljno je drugačije, da kada se pogledam u ogledalo, zaista se zapitam da li sam to ja.

Kako se privatno šminkate?

- Volim da se šminkam. Nekada je to samo senka, maskara, rumenilo, karmin ili sjaj za usne, dok se za specijalne prilike odlučujem za ajlajner i crveni karmin. Leti koristim samo sjaj za usne.

Kakva je bila vaša reakcija na pojavu prvih bora?

- Još uvek nemam nijednu boru. Ako dobro vidim. Ma, misliću o tome sutra.

Koji je najlepši kompliment zbog kog ste se osećali izuzetno lepom?

- Na premijeri filma “Zduhač znači avantura” nosila sam crnu haljinu koju je kreirao Darko Kostić. Bila sam veoma zadovoljna kako izgledam, a potvrda je usledila kada mi je jedan prijatelj rekao da izgledam nestvarno i čarobno.

Jeste li nekada preterali sa šminkom ili kozmetičkim preparatom?

- Sa šminkom ne, ali sa preparatima da. Nikada neću zaboraviti moj neuspeli pokušaj da budem preplanula u zimskom periodu, a da ne posetim solarijum. Kupila sam kremu za samopotamnjivanje kože koju sam nanela prema uputstvu. Iz kupatila sam izašla žuta.

Bez kog kozmetičkog preparata ne biste mogli da živite?

- Ne mogu da zamislim dan bez kupke, krema za telo, lice i ruke, parfema i labela.

Posećujete li kozmetičara i koliko često?

- Odlazim kod kozmetičara jednom u tri meseca. Tretman se sastoji u čišćenju i masaži lica, sa korekcijom obrva. Imam čisto lice kome je, kako kaže moja kozmetičarka, potrebno samo održavanje.

Kako održavate liniju?

- Stalno sam u pokretu. Zimi vozim bord, leti jedrim na dasci, dok se u međuvremenu trudim da redovno treniram i da se hranim zdravo.

Da li ste pristalica dijeta?

- Nisam. Dijeta je krajnje sredstvo kome pribegavam jer daje kratkoročne rezultate. Dobro osmišljena ishrana bolja je od svake dijete.

Postoji li recept za lepotu?

- Žena je uvek lepa kada je nasmejana, zadovoljna, zaljubljena, pozitivna i srećna u odabiru posla kojim se bavi. Šminka, garderoba i frizura su kao celofan za cveće, mašna na poklonu ili šlag na torti, jedno bez drugog ne ide.

Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls