Svetislav Bule Goncić:

Grešni ukus šnenokle
Beogradski glumac na pijacu, umesto u nabavku, ide da bi se ispričao sa seljacima, poseduje hrabrost da proba sve što mu se servira u tanjir, a posebno uživa u specijalitetima koje sprema njegova supruga Gordana

Piše: Jelena Zorić

Foto: Marko Krunić

Recepti: Svetislav Bule Goncić
Chicken tikka
Exotic salata
Gajar ka halwa


Sa našim poznatim glumcem Svetislavom Buletom Goncićem (50) vrlo je nezahvalno pričati na temu kulinarstva. Sve voli, sve jede, ne kuva, ali degustira. Magiju sa loncima i varjačama odavno je prepustio supruzi Gordani i priznaje da je nikada nije zavodio hranom. Razlog je jednostavan: punog stomaka se ne osvajaju žene, a kada je sit, osvaja samo svoj krevet. To što je u detinjstvu odrastao na masti i alevoj paprici pamti kao lepu uspomenu, a u godinama koje su usledile širom sveta je degustirao čistu egzotiku.

- U detinjstvu je u kući glavni kuvar bila majka Miroslava. Jeo sam sve živo, nisam bio probirljiv, a i danas sam takav. Poješću sve što mi se servira a lepo izgleda - priznaje Bule Goncić. - Moja majka je bila poznata po sarmama, ali i kao maher za predjela i deserte. Šnenokle, lenje pite, torte i sitni kolači bili su na meniju u našoj kući svake nedelje. Čvrsto sam ubeđen da je, kuvajući za nas, nekoliko puta u životu prečešljala ceo Narodni kuvar.

Glumac tvrdi da nije bio izbirljiv u hrani jer mu je, kao vrlo nemirnom dečaku, svaki čas trebalo gorivo za jurnjavu i avanture.

- Sa slašću sam jeo i redovno unosio gorivo za dalje trčanje i skakanje. Trebalo je nadoknaditi svu tu silnu potrošenu energiju. Mada, najčešće sam brzinski mažnjavao mast, hleb i ljutu papriku. Nisam birao. Ako zamastite papir, i njega ću da pojedem.

Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls