Dejna Dilejni:

Pokušali su da me prevare na fejsbuku
Njujorška glumica, proslavljena ulogom u serijalu ‘Kineska plaža’, govori zašto je napustila ‘Očajne domaćice’ i priseća se mladalačkih druženja s Brusom Vilisom i Tomom Selekom, ali i otkriva kako je sprečila krađu svojih privatnih fotografija preko društvene mreže

Piše: Josip Jurčić

Karijera holivudske glumice Dejne Dilejni prepuna je uspona i padova, ali poslednjih godina smešak joj ipak ne silazi s lica. Rođena Njujorčanka, koja rado spominje svoje irske korene, slavu je dosegla još krajem osamdesetih, kada je između 1988. i 1991. glumila medicinsku sestru Kolin Makmarfi u uspešnom serijalu “Kineska plaža” i osvojila dve nagrade Emmy za najbolju glumicu. Ali, u karijeri pedesetčetvorogodišnje brinete nakon toga uglavnom su se smenjivale propuštene prilike i loše odabrani projekti: odbila je ulogu Keri Bredšou u “Seksu i gradu”, a prihvatila onu u neuspeloj komediji “Exit to Eden”.

Ipak, tri uspešne sezone u “Očajnim domaćicama”, u koje je došla na poziv autora serijala Marka Čerija, ponovo su je vratile među najtraženije američke televizijske glumice, pa ne čudi što joj je početkom godine televizijska kuća ABC ponudila glavnu ulogu u serijalu “Body of Proof”, gde glumi doktorku na čelu tima za sudsku medicinu. Posle CSI-ja i “Bouns”, kombinacija kriminalističke i medicinske drame sigurno nije osveženje u televizijskom programu, a kako će uz sebe uglavnom imati manje poznate glumce, poput Nikolasa Bišopa i Džeri Rajan, jasno je da će uspeh podosta zavisiti od njenog umeća da šarmira gledaoce. Ali, to je rizik koji je Dejna Dilejni bila spremna da preuzme.

Uprkos vezama s poznatim momcima, glumcem Tritom Vilijamsom i muzičarom Donom Henlijem, Dejna Dilejni nikada nije bila zvezda trač-rubrika. Nije se udavala, a poslednjih godina nema ni momka. Ipak, na glasine da je za to kriva njena biseksualnost, samo se nasmejala odgovorivši kako je zainteresovana isključivo za muškarce, ali da ne želi da se tek tako odrekne svog komfornog samačkog života.

Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls