Danijela Jankov:

Spreman jelovnik za budućeg dečka
Zgodnu voditeljku Televizije Prva kulinarstvo je oduvek privlačilo: kao srednjoškolka pravila je složena jela, uverila se da pojedine namirnice imaju afrodizijačko dejstvo, a njen novi izabranik ne mora da brine da će praznog želuca leći u krevet

Piše: Slobodan Vlajić
Foto: Marina Lukić

Recepti: Danijela Jankov
Chicken tikka
Exotic salata
Gajar ka halwa


Premda se na osnovu njene vitke figure to nikako ne bi moglo zaključiti, TV voditeljka Danijela Jankov (30) strastveni je gurman. Osim što voli da proba ukusna jela, ne beži ni od uloge glavne kuvarice kad se za to ukaže prilika. Spremanje hrane za nju nije puko zadovoljenje gladi, već uživanje u svakom trenutku. Iako ima skroman životni staž, probala je mnoga gastronomska čuda i s dosta autoriteta tvrdi kako hrana može biti dobar afrodizijak.
- Hrana može da utiče na seksualni život, i dobro i loše. Na primer, kad se ljudi mnogo najedu, onda im nije ni do čega - tvrdi Danijela. - Hranu s afrodizijačkim svojstvima treba dozirati. S tim stvarima ne treba i ne vredi preterivati. Iako količinski jedem malo, strastveni sam gurman. Uzbudim se i oduševim kada znam da će neko da mi servira nešto ukusno, ili da ću da odem u neki lep restoran. U poslednje vreme najviše jedem suši, pre sušija to su bile ostrige i škampi u sosu od belog luka. Ima tu i neobičnih specijaliteta, koje bih rado preporučila. Recimo, sjajan ukus ima divljač kao i puževi koji se redovno služe u evropskim metropolama. Kao da jedeš male džigerice. Bili su preliveni bosiljkom i belim lukom, pa onda zapečeni.
Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls