Aleksandra Anja Alač:

Pred ogledalom
Šarmantna dvadesetdvogodišnja glumica nema problematičnu kožu, te njenu blistavost održava samo osnovnom negom, koja obavezno podrazumeva dobru kremu za lice. Privatno se šminka vrlo diskretno, dovoljni su joj samo sjaj za usne, maskara i rumenilo. Obožava sport, a vožnja rolera joj je omiljena letnja rekreacija.

(Maja Šarić/Marko Krunić)Kako negujete kožu lica?

- Sa negom lica počela sam kada sam imala petnaest godina. Koristim samo najosnovnije: tonik, piling, masku i kremu, kao i termalnu vodu, jer je odlična za kožu. Ali ni sa jednim preparatom ne preterujem.

Posećujete li redovno kozmetičara?

- Srećom, imam veoma čistu kožu, tako da do sada nisam imala potrebe za kozmetičkim tretmanima.

Najbolji savet koji ste dobili kada je nega u pitanju?

- Kada je žena odmorna i zadovoljna, onda i blista, pa joj nisu potrebni nikakvi kozmetički preparati i tretmani. Kada zračim pozitivnom energijom iznutra, tada sam najlepša.

Jeste li nekad imali dermatološke probleme zbog teške scenske šminke?

- Zbog šminke nikada nisam imala problema sa kožom lica.

Da li ste zbog neke uloge bili našminkani do neprepoznatljivosti?

- Ni zbog jedne uloge do sada nisam morala da budem našminkana toliko da samu sebe ne prepoznajem. Ali kada bih morala da budem, ne bih se bunila. Prija mi sve što je deo profesije koju sam odabrala.

Kako se privatno šminkate?

- Vrlo diskretno. Dnevna varijanta podrazumeva maskaru, rumenilo i sjaj za usne, a uveče dodam ajlajner i crveni ruž. Privatno gotovo nikada ne stavljam puder.

Bez kog kozmetičkog preparata ne biste mogli da živite?

- Možda ne bih mogla bez kreme za lice, a možda i bih. Mislim da je to zbog mojih godina, a delimično i mog stava prema preparatima, tek oni mi nisu toliko neophodni. Još se nisam vezala ni za jednu kozmetičku kuću, stalno ih menjam.

Imate li problema sa celulitom i kako ga rešavate?

- Nemam. Ali, ipak, nekoliko meseci pre nego što dođe leto telo mažem kvalitetnom kremom i gelom, čisto da bih se bolje osećala.

Koji vid rekreacije vam najviše prija?

- Obožavam svaku vrstu rekreacije, sport uopšte. Redovno vežbam sa svojim trenerom u teretani. Leti vozim rolere, a zimi skijam.

Omiljena mirisna nota?

- Chanel Allure i Burberry London.

Posećujete li velnes centre?

- Nažalost, retko kad imam vremena da uživam u čarima velnesa. Ali kada odem na more, onda maksimalno iskoristim usluge hotelskih spa centara.

Jeste li pristalica dijeta?

- Mislim da svako treba da radi onako kako oseća. Generalno, nemam potrebe za dijetama, ali kada mi se desi da preko zime nabacim koji kilogram viška, onda malo promenim režim ishrane.

Idete li u solarijum?

- Volim da pocrnim prirodnim putem, ali umereno. Čuvam svoju kožu, jer je štetno izlagati se sunčevim zracima do dva-tri sata posle podne.

Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls