Vojkan Borisavljević:

Odiseja se nastavlja
Muzičar koji već četiri decenije vredno skuplja nagrade na svim festivalima prepun je planova za budućnost, ali se rado seća i kako je nagovorio Dragana Nikolića da zapeva, kao i saradnje sa Kornelijem Kovačem i Oliverom Dragojevićem

Piše: Tanja Nikolić

Foto: Branko Pantelić i privatni album

Kompozitor i dirigent Vojkan Borisavljević (63), autor nekih od najlepših pesama domaće pop muzike, među kojima su “Odiseja”, “A sad adio”, “Ljubav je samo reč”, “Laku noć draga”, prvu melodiju komponovao je sa samo deset godina. Za više od četiri decenije napisao je preko pet stotina kompozicija za najpoznatije pevače nekadašnje Jugoslavije - Lea Martina, Zdravka Čolića, Đorđa Marjanovića, Mikija Jevremovića i mnoge druge, a uradio je muziku za pedeset sedam pozorišnih komada i mjuzikla koji se igraju u beogradskim pozorištima. Autor je muzike za brojne televizijske serije, među kojima su najpoznatije “Sivi dom” i “Vruć vetar”, i za film “Lajanje na zvezde”, koji mu je posebno drag jer je imao mnogo uspeha kod gledalaca mlađe generacije. A dirigovao je, između ostalog, i Beogradskom filharmonijom, Umetničkim ansamblom Vojske Srbije “Stanislav Binički”, kao i Horom i Džez orkestrom RTS-a.

Odrastao je u umetničkom okruženju i zbog toga ne čudi njegov izbor, a sticajem okolnosti rođen je u Zrenjaninu, mada kaže da je, zbog prirode posla oca Slobodana, mogao da se rodi bilo gde.

Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls