Anđelika Simić:

Tanjir ljutog zadovoljstva
Zgodnu glumicu ni brojne poslovne obaveze ne sprečavaju da s velikom strašću kuva raznovrsna jela pri čemu se ne pridržava originalne recepture, jer je uverena kako maštovita upotreba začina pravi razliku između dobrog i vrhunskog gastronoma

Piše: Tanja Nikolić
Foto: Marko Krunić

Recepti: Anđelika Simić
Chicken tikka
Exotic salata
Gajar ka halwa


Glumica Anđelika Simić (39) priznaje da bez obroka s mesom najduže može da izdrži dva dana. Najradije jede biftek, mada su joj omiljena sva crvena mesa. Za razliku od većine njenih koleginica koje zbog poslovnih obaveza retko zauzimaju poziciju pored šporeta, atraktivna crnka uživa u kuvanju. Mnoge kuvarske cake pokupila je od majke Vinke. Majstor je, kaže, za supe. Savladala je celi repertoar, od pileće preko juneće do blagih od povrća.
- Bez obzira na to što često volim da se igram u kuhinji, nisu mi se dogodili neki veliki promašaji - otkriva Anđelika Simić. - Dešavalo mi se da napravim neko jelo i da ne budem zadovoljna ukusom. Posebno kad su u pitanju slatkiši, odnosno torte od nekoliko kora, sa više raznih filova. Posle nekoliko pokušaja prestala sam da ih pravim i okrenula se jednostavnim voćnim i torti od kestena, koju najviše volim i da jedem i da pravim. Ima dana kad mi se jedu vanilice, čokoladni mus ili najjednostavnije krofne.
Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls