Danica Karić Đokić:

Moje putovanje: Hongkong
Muzičarka i slikarka Danica Karić Đokić u jednom od najgušće naseljenih gradova Azije pronašla je novi izazov, pa je kao obožavalac kineske, japanske i tajlandske kuhinje degustirala specijalitete i oprobala se u kulinarskom umeću spremivši fantastičnu salatu sa presnim brokolijem
Hongkong je grad koji me je oduvek fascinirao, ali mi se činilo da neću imati prilike da ga posetim u skorije vreme. Međutim, kada se moja najbolja drugarica Luiz tamo odselila, imala sam idealan razlog da vidim taj grad. 
Odlučila sam da odem sama, kupila kartu, najavila drugarici da dolazim i krenula.
Nisam znala šta da očekujem, čula sam dosta o Hongkongu od Luiz i videla grad na TV-u. Inače, obožavam da gledam programe o putovanjima.
Brdo Kada sam stigla, bio je april, prvo sam osetila vreo vazduh. Inače, teško će vas zadesiti loše vreme u Hongkongu, ali ponekad ume i da pada kiša.
Fasciniralo me je to što je sve u tom gradu nekako ‘zgužvano’. Zgrada do zgrade, ušuškane, da čovek ne poveruje - u jednom trenutku me je podsetilo na stari deo Kotora. Sve vrvi od ljudi koji žive u malim stanovima, jer većih jednostavno nema. Da biste videli nešto prostranije stanove, morate iz centra otići dalje, u brda. 
Još jednu stvar sam primetila tek kada sam krenula da šetam gradom - tamo je veoma strmo. Da ne verujete. Zaboravite štikle u centru Hongkonga! Jednostavno nemoguće. Osećala sam se kao da silazim niz najstrmije brdo pa mi kolena moraju konstantno biti savijena, inače padam.

Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls