Jovana Simonović:

Suši je zakon, ostalo su začini
Televizijska voditeljka mogla bi da provede život na japanskoj tradicionalnoj hrani, što ne čudi posle dramatičnih iskustava koje je imala sa dvanaest sarmi i ljutim kobasicama

Piše: Slobodan Vlajić
Foto: Marija Ćalić

Recepti: Jovana Simonović
Chicken tikka
Exotic salata
Gajar ka halwa


Iako voditeljski posao na televiziji iziskuje veliku energiju, Jovana Simonović (26) ne puni baterije jakom hranom. Naprotiv, smislila je način kako da u isto vreme sačuva skladnu figuru i da ima dovoljno snage za sve izazove pred kamerama. Živi po strogom režimu, nalik onom svetskih zvezda: ispred sebe uvek ima dnevnik ishrane koga se strogo pridržava.
- Moja ljubav prema makrobiotičkoj ishrani rodila se pre tri godine. Drug i drugarica objasnili su mi kako se sjajno osećaju na makrobiotici, da im se zdravlje poboljšalo, krvna slika popravila. Tada sam odlučila da i ja pređem na taj način ishrane, i mogu reći da se od tada osećam predivno. Već posle dve nedelje ceo organizam mi je postao toliko lagan i poletan da sam bez problema mogla obavljati razne naporne zadatke koji su pred mene postavljani. Čim otvorim oči, a to je u pola devet, odmah doručkujem. Pripremim musli sa jogurtom i pojedem dve banane ili jabuke. Takođe, u mom jutarnjem jelovniku ima brusnice, koja mi je za samo dvadeset dana preporodila krvnu sliku. Za ručak jedem nešto kuvano, boraniju, ili ribu kad imam vremena da je spremim. Ranije sam dosta jela meso, ali mi nije prijalo jer sam se osećala tromo. Za moj posao uvek treba dosta energije, a kroz ovu ishranu apsolutno uspevam da je dobijem. Izbegavam da jedem posle šest, a ako se to već desi, onda spremam neku laganu pastu, ili integralni keks sa mlekom - otkriva svoje tajne popularno TV lice.
Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls