Irena Gvozdenović:

Pred ogledalom
Opelov PR menadžer za Srbiju ističe da je za lepotu neophodan dobar san i da je negovana žena ujedno i lepa žena. Iako je svesna njegove štetnosti, posećuje solarijum, jer voli tamniji ten, a redovno odlazi i kod manikera. Što je starija, sve manje koristi šminku, a sebi najlepše izgleda kada je srećna i zadovoljna

(Maja Šarić/Vladimir Miloradović)Da li je vašem licu u toplim danima potrebna posebna nega?

- S obzirom na to da mi je koža prilično osetljiva, već duži vremenski period posećujem dermatologa i lice negujem u skladu sa savetima koje dobijem u ordinaciji. Što se tiče letnjih vrućina, najvažnije mi je da kožu dobro zaštitim od sunca.

Trudite li se da se zdravo hranite i pijete li dovoljno tečnosti?

- Trudim se. Nažalost, zbog brzog načina života i previše dnevnih obaveza ponekad ishrana mora malo da trpi.

Možete li da izdvojite najbolji savet koji ste dobili kada je nega kože u pitanju?

- Dobar san je neophodan za lepotu, kao i da je negovana žena - lepa žena.

Plašite li se bora i da li ste već počeli sa korišćenjem antiejdž preparata?

- Ne mogu da kažem da se plašim, jer sve je to prirodno. Ali koristim antiejdž kreme, kao i losione za telo sa Q10 enzimom za zatezanje kože.

Posećujete li solarijum ili više volite prirodno da pocrnite?

- Nažalost, posećujem solarijum. Kažem nažalost, jer sam svesna negativnih posledica, ali prosto volim tamniji ten. Zato se trudim da se veštačkim sunčevim zracima ne izlažem više od jedanput nedeljno, a nekada i ređe.

Kako se šminkate za posao, a kako privatno?

- Što sam starija, sve se manje šminkam. A ako se, ipak, odlučim za mejkap, onda se moje šminkanje svodi na malo korektora, rumenilo, sjaj i maskaru.

Kada ste sebi izgledali najlepše?

- Uvek sebi lepo izgledam kada sam srećna i zadovoljna. Čini mi se da se svako moje raspoloženje jasno vidi na licu, i ako se iz nekog razloga loše osećam, odmah izgledam lošije.

Da li biste kod sebe nešto promenili?

- Možda neke sitnice. Smatram da je svaka ličnost na svoj način posebna i da se ne treba menjati po svaku cenu, samo da bismo se dopali drugima. Treba prihvatiti sebe, a i druge, sa svim onim lepim i manje lepim stvarima.

Imate li problema sa celulitom i kako ga rešavate?

- Taj problem rešavam tako što, između ostalog, pijem dosta tečnosti, koristim preparate protiv celulita i odlazim na masaže.

Vodite li računa o noktima?

- Obožavam kada su mi nokti negovani, tako da često posećujem manikera.

Koristite li narodne recepte za lepotu?

- Zbog prirode svog posla imam malo vremena da se bavim pripremom maski i drugih stvari tog tipa, tako da uglavnom koristim ono što se može naći u parfimerijama. Ali, izdvojila bih losion za strije, za koji mi je recept dala mama. Zaista je delotvoran.

Bez kog kozmetičkog preparata ne biste mogli da živite?

- Bez piling losiona za lice i Victoria’s Secret mleka za telo.
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls