Pariska nedelja visoke mode:

Zabava pod mesečinom
Inspirisan Japanom, italijanski dizajner Đorđo Armani predstavio je kolekciju za jesen i zimu 2011/12. u kojoj je blistala naša manekenka Đurđa Stojiljković, dok je Karl Lagerfeld čekao da padne noć da bi njegova ‘Parižanka posle kiše’ pokazala moć suknje

Piše: Aleksandar Ostojić

Naša manekenka Đurđa Stojiljković (23) prošlog leta maestralno je nosila modele Džona Galijana na Diorovoj reviji visoke mode u Parizu. Ovog jula Dior je ostao i bez Galijana (dobio otkaz zbog antisemitskog ispada), i bez Đurđe. Ali, naša manekenka donela je sada sreću Đorđu Armaniju. Bila je zvezda njegove revije modela za jesen i zimu 2011/12.
Đurđa je bila Armanijeva Madam Baterflaj, zanosna i pomalo mistična Japanka u modelima koji su podsećali malo na cvet trešnje, malo na origami. Armani je, za razliku od prošle godine kad je inspiraciju pronašao u Kini, sad prešao u susedni Japan, a njegova revija je ujedno bila i podrška Uneskovom programu školarina za žrtve razornog zemljotresa u toj zemlji. Spoj tradicije Dalekog istoka i avangarde Milana dao je pečat danima visoke mode u Parizu, a u mesecima koji slede prepričavaće se i šeširići koje je za ovu priliku uradio Filip Trejsi.
Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls