Stil i lepota:

Uživanje na visokoj nozi
Visoke potpetice su maestralna završnica svakog stajlinga i skoro da nema žene koja nije opčinjena dobrim štiklama, ali ortopedi nikako ne preporučuju da se u njima provede čitav dan, jer to može biti izuzetno bolno, a stopala zahtevaju adekvatnu pažnju i negu

Piše: Maja Šarić

Gotovo svakoj dami omiljeni modni detalj su visoke potpetice i ne bi ih se odrekle ni po koju cenu. Kada obuju svoj najdraži par, osećaju se moćno, pa hrabro i sa mnogo samopouzdanja započinju novi dan. Hod na štiklama je kao hod po oblacima. Zato nije lako odoleti prelepom paru od 12 centimetara koji nam se smeši iz izloga i želi da bude baš u našem cipelarniku.
S druge strane, ortopedima su visoke potpetice prava noćna mora. Lekari ne preporučuju nošenje obuće sa štiklom duže od tri-četiri sata, jer to opterećuje stopala. Visoke potpetice mogu prouzrokovati deformacije stopala, bol u leđima, a ponekad i glavobolju jer dovode do iskrivljenog držanja i loše cirkulacije. Ali žene ne odustaju. Zarad dobrog izgleda spremne su da trpe. Kada obuju vrtoglavo visoke potpetice, noga deluje izduženije, a cela figura elegantnije i izazovnije.
Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls