Drina Pešić:

Pred ogledalom
Balerina i poznato TV lice vodi računa da svojoj koži pruži najkvalitetniju moguću negu. Nema poverenja u kozmetičare, opušta je odlazak kod pedikera i manikera, a najviše voli lakove za nokte jarkih boja. Nije pristalica dijeta, pošto smatra da su nezdrave, a vežbanje je sastavni deo njenog posla i života, pa joj, kada je na odmoru, posao nedostaje već nakon nekoliko dana.

(Maja Šarić/Marko Krunić)Koji preparati za negu najviše prijaju vašem licu?

- Zbog prirode posla kojim se bavim, često imam jaku šminku i zato vodim računa koje preparate koristim, pogotovo kada je u pitanju nega lica. Obavezne su hidratantne kreme i mleko za skidanje šminke, redovno stavljam i maske, a počela sam da koristim i gel za bore oko očiju.

Posećujete li redovno kozmetičara?

- Sama sam svoj kozmetičar, jer nemam poverenja u one kojima je to posao. Koristim preparate koji mi odgovaraju.

Najbolji savet koji ste dobili kada je nega u pitanju?

- Pozitivna energija, ljubav, dobar san - sve se vidi a i oseća sa scene, pa tako i u životu. Nedavno sam shvatila još jednu važnu stvar: bitno je da zavolite pre svega sebe da biste uopšte znali da volite. Rekla bih da je ovo najbolji savet i za negu.

Šminkate li se privatno?

- Da. Nekako se lepše i kompletnije osećam kada se lepo obučem i našminkam.

Vodite li računa o izgledu svojih noktiju?

- Naravno. Opušta me kad odem na pedikir i manikir.

Koje su vam omiljene boje lakova za nokte?

- Uglavnom biram jarke boje, pink i crvenu.

Jeste li pristalica dijeta?

- Nisam pristalica dijeta jer mislim da su nezdrave, a i poznajem mnogo ljudi koji su se posle držanja dijete još više ugojili. Nisam imala ni potrebe za tim, jer se zdravo hranim, ne jedem grickalice i svakodnevno vežbam.

Kako negujete kosu?

- Zbog svakodnevnih baletskih vežbi, proba i predstava, kosa mi je uvezana u punđu. Zato je brižljivo negujem prirodnim maskama i redovno je skraćujem.

Kada ste sebi najlepše izgledali?

- Najzadovoljnija sam bila svojim izgledom 24. aprila 2010. godine na svojoj svadbi. Mada mi ni sada ništa ne fali.

Koliko vremena provodite pred ogledalom pripremajući se za izlazak?

- U baletskoj sali sam konstantno pred ogledalom, pa se prilikom priprema za izlazak tu najkraće zadržavam. Samo bacim pogled ne bih li se uverila da je sve u redu, baš kao i pre nego što izađem na scenu.

Koji kozmetički preparat uvek morate imati u svom neseseru?

- Uvek uz sebe imam maskaru, karmin i sjaj za usne.

Dešava li se da duži vremenski period provedete bez fizičke aktivnosti?

- Vežbanje je deo mog posla i života. Pred kraj sezone jedva čekam odmor, ali već posle nekoliko dana mi je čudno, nedostaje mi posao i željno iščekujem početak nove sezone.

Omiljena mirisna nota?

- Imam omiljene letnje i zimske mirise. Zimski su Davidoff Cool Water i Armani Code, a letnji Escada Pacific Paradise i S.J. Parker Lovely.

Kako ste reagovali na pojavu prvih bora i koristite li redovno antiejdžing preparate?

- Pre nekoliko godina počela sam da koristim te preparate, ali ne obraćam pažnju na bore. Uostalom, one daju izgledu neki poseban šarm.

Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls