Aleksandar Petrović:

Ginisova knjiga specijaliteta
Frontmen grupe ‘Orthodox Celts’ zaljubljen je u irsku kulturu i kuhinju, obožava tamno pivo, ovčiji gulaš i dagnje kuvane u mleku, a sve je to probao za vreme boravka u Dablinu koji je, na njegovu žalost, trajao samo dva sata

Piše: Slobodan Vlajić
Foto: Marija Lukić

Recepti: Aleksandar Petrović
Chicken tikka
Exotic salata
Gajar ka halwa


Duga kosa, zulufi, majica sa detelinom sa četiri lista - to su godinama zaštitna obeležja Aleksandra Petrovića (42), poznatijeg kao Aca Seltik, frontmena grupe ‘Orthodox Celts’. Kao veliki zaljubljenik u irsku kulturu, pre nego što je otputovao u svoju omiljenu zemlju, mnogo se bavio i irskom kuhinjom. Edukovao se u britanskoj čitaonici gde je pročitao tomove knjiga o popularnim pabovima u kojima se pije tamno pivo i jede ovčiji gulaš.
- Otkrio sam da mi irska kuhinja u mnogo čemu odgovara. Ona je vrlo jednostavna, sve se svodi na ovčetinu i mnogo krompira. To ih je održavalo godinama, decenijama, vekovima, ti ovčiji đuveči, gulaši i ostala slična jela. Ipak, oduševila me je njihova maštovitost. Zaista nije lako iste sastojke pripremiti na toliko različitih načina - objašnjava muzičar.
Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls