Monika Kiš:

Pred ogledalom
Dvadesettrogodišnja Novosađanka, koja je zahvaljujući svojoj lepoti dobila angažman u prestižnoj španskoj modeling agenciji “Delphoss” i ulogu u filmu “Beli lavovi”, poštuje pravila šminkanja pa tako danju ne koristi večernji mejkap, dopadaju joj se ludorije poput trepavica sa štrasom i perjem, a otkrila je da joj najviše prija kozmetika za bebe.


Kada ste počeli da se šminkate?

- Kada sam bila sasvim mala i išla u vrtić najveća zabava mi je bila da se igram šminkom za decu i eksperimentišem pred ogledalom. Kasnije sam počela da uzimam i maminu šminku. Sa ozbiljnim i redovnim mejkapom krenula sam u srednjoj školi.

Da li vaša prirodno kovrdžava kosa zahteva posebnu negu?

- Kad sam postala plavuša, što mi je oduvek bila želja, moje kovrdže više nisu tako izražene, verovatno od farbe, pa mi ne treba mnogo vremena da oblikujem frizuru kakvu volim: ravnu, ili sa blagim loknama. Redovno se šišam, stavljam pakovanja i koristim kvalitetne farbe, jer je to neophodno da bi kosa izgledala zdravo i negovano.

Čiji su vam saveti po pitanju nege i lepote bili najdragoceniji?

- Moja mama voli da je negovana i doterana, tako da sam u početku slušala šta ona kaže. S vremenom sam mnoge stvari naučila iz sopstvene prakse. Sada tačno znam šta mi prija, kojim mlekom da skidam koju šminku, sve. Poštujem pravila šminkanja i nikada, recimo, danju ne koristim večernju šminku osim ako nemam snimanje. Uveče volim da stavim veštačke trepavice. Dopadaju mi se i ludorije poput trepavica sa štrasom, u obliku perja i slično, ali to tek treba da isprobam.

Šta najviše volite da istaknete na licu?

- Oči. Dopada mi se što moje oči menjaju boju u skladu sa bojom koju imam na sebi, i to mi je izazov kada se šminkam. Volim takođe i usne. Usne, zubi i osmeh su mi bitni i kod drugih ljudi, to je prvo što gledam kada nekog upoznam. Zubi uvek moraju da budu negovani i zdravi.

Kako negujete telo?

- Imam suvu kožu i stalno moram da koristim mleka za telo. Primetila sam da mi prija kozmetika za bebe. Upravo nju i koristim jer verujem da nema štetnih sastojaka, a i kada mi nešto nestane, mogu to da posudim od malog sestrića.

Bez čega ne izlazite iz kuće?

- Bez celog nesesera. Volim da uz sebe imam svu šminku, jer nikada ne znam kada šta može da mi zatreba.

Negujete li ruke i stopala?

- To činim redovno. Najviše volim francuski manikir, jer je najpraktičniji i najuredniji, ali volim i da isprobam i nešto novo. Nedavno sam imala duge nokte sa špicastim vrhovima, a sada sam opet na frenču.
(Mirjana Tasovac/Marina Lukić)
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls