Dule Nedeljković:

Nema dobrog trilera bez pasulja
Pisac, kolumnista i pustolov, posle istraživanja egzotičnih kuhinja po Aziji i Africi gde je jeo gambore veličine naših pilića, vratio se proverenim vrednostima: kiselom i slatkom kupusu sa dimljenom kolenicom

Piše: Tanja Nikolić
Foto: Marina Lukić

Recepti: Dule Nedeljković
Chicken tikka
Exotic salata
Gajar ka halwa


Pisac Dule Nedeljković obožava da jede i to skoro sve, jedino ne voli pečenje, prasetinu, jagnjetinu i teletinu. Ali život ne bi mogao da zamisli bez mesa, i to skoro živog, pa mu je najdraži tartar biftek ali i svi drugi pod uslovom da su gotovo krvavi.
- Mogu danima da živim na voću i povrću, ali kad treba nešto ozbiljno da radim, neophodni su mi proteini. Lav sam u horoskopu, potrebna mi je tuđa krv i energija da normalno funkcionišem - otkriva pisac bestselera “Afrika” i “Poranio Milorad”. - Volim sva jela u koja ide mleveno meso, a vrlo često pravim “neurednog Džoa”, odnosno nadev za špagete bolonjeze, u koji obavezno dodajem zelenu papriku, pošto mu ona daje poseban šmek, pa to serviram u lepinjama. Moji klinci to obožavaju.
Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls