Danina Jeftić:

Šmizlama najbolje stoje haljine
Glumici koja tumači jednu od glavnih ženskih uloga u domaćem filmskom hitu ‘Montevideo, Bog te video’, mama predstavlja najpouzdanijeg stilistu, a najveća noćna mora joj je da na nekoj premijeri ima identičnu toaletu kao koleginica

Piše: Žaneta Apostolovski
Foto: Marko Krunić

Dok je kao tinejdžerka trenirala rukomet u Australiji, niko nije ni slutio da će Danina Jeftić (24) jednoga dana postati glumica i da će već prvom filmskom ulogom pobrati sve simpatije publike. Jedan od glavnih ženskih likova u domaćem filmskom hitu “Montevideo, Bog te video” talentom i šarmom osvojila je i velikog Nikitu Mihalkova koji joj je od srca čestitao posle projekcije ovog filma u Moskvi. Ali, kad je o garderobi reč, Danina ne može da se pohvali savršenim smislom za boje i kombinovanje modnih detalja. Višečasovne kupovine i sumanuta potraga za garderobom za nju su prava noćna mora. Zato kupuje brzo i u šoping najradije ide sa mamom, jer ona svaki put bez greške izabere odeću koja mladoj glumici najbolje pristaje.

Kad ste počeli da vodite računa o stajlingu?

- U tinejdžerskom periodu, kad sam imala 14 godina, iako sam tada bila više sportski tip. Nosila sam široke pantalone, pocepane farmerke i šljampave majice kako se ne bih mnogo izdvajala od ostalih devojčica. Ni sada ne vodim mnogo računa o sopstvenom stilu, ali, srećom, o tome brine moja mama. Možda je smešno, ali ja još nemam osećaj za boje i kombinovanje garderobe, pa ponekad obučem čizme, šorts, košulju i na sve to neki duks. Mama mi u takvim situacijama samo pokaže prstom da se vratim u sobu i presvučem. To, naravno, ne znači da ne volim lepe stvari, ali jednostavno ne umem da ih uparim.
Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls