Bratislav-Braca Petković:

Miris kolača i benzina
Reditelj i vlasnik Muzeja automobila i pozorišne scene ‘Moderna garaža’, poštujući očev savet da u životu ne sme da se oslanja isključivo na umetničku struku, završio je poslastičarski zanat i tako nastavio porodičnu tradiciju, a uz pomoć supruge Jelenke na sinove Bogdana i Dušana preneo je ljubav prema oldtajmerimaž

Piše: Mirjana Tasovac
Foto: Romana Kasumović i privatni album

U prečniku od nekoliko stotina metara dogodile su se najvažnije stvari u životu Bratislava-Brace Petkovića (63), čoveka kome je teško odrediti jedno zanimanje, jer osim što je diplomirani reditelj, vodi Muzej starih automobila, pozorište “Moderna garaža” i rukovodi poslastičarnicom koja je nekoliko generacija u vlasništvu njegove porodice. S takvim renesansnim pristupom životu, lako i sa osmehom prolazio je kroz teška iskustva, uveren da je optimizam pogonsko gorivo koje može pokrenuti fiću zaglavljenog u živom blatu.
Rođen je kao sin prvenac 1948. u samom centru Beograda, u komšiluku Tašmajdana. U neposrednoj blizini nalazi se i porodična poslastičarnica koju je otvorio deda, a razradio je otac. Dve godine kasnije dobio je i sestru Bratislavu. Otac Bogdan vodio je porodični biznis, dok je majka Bosiljka brinula o porodici. U istom kraju Braca živi i danas i s ljubavlju se seća dečačkih dana.
Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls