Slobodan Vukčević:

Voždovačke maštarije
Ambasador koji se, dok je službovao u Ženevi, družio sa knezom Albertom od Monaka i unukom američkog predsednika Ruzvelta, odlazak u novu diplomatsku misiju čeka u stanu prepunom iznenađenja i originalnih rešenja

Piše: Tanja Nikolić
Foto: Romana Kasumović

Pravo brodsko zvono, okačeno pored ulaznih vrata, kao i stara peć, dobrodošlica su gostima koji stižu u dom srpskog ambasadora Slobodana Vukčevića (40). A iza ulaznih vrata je sasvim neobičan prostor u kome se prepliću komadi i ukrasi iz raznih zemalja sveta. Tako srednjovekovna škrinja iz Boke Kotorske stoji tik pored autentičnog bara, rad čuvenog italijanskog slikara Malnatija koji pravi kolekcionarske komade, a rustične konzole služe kao postolja za raskošne lampe i neobične skulpture.
Iako u ovom prostoru ima predmeta koji gosta vode na autentično i uzbudljivo putovanje oko sveta, vlasnik kaže da ni za jedan od njih nije posebno vezan, te da je za njega dom uvek ono mesto gde se trenutno nalazi.
- Zbog prirode mog posla i života u raznim gradovima naučio sam da se ne vezujem za prostor. Tamo gde sam trenutno, tu mi je dom. Mogu da budem bilo gde, u bilo kom gradu ili državi, važno mi je samo da to mesto bude udobno. I nemam neke posebno omiljene predmete, svaki put kad se selim sa sobom nosim samo lične stvari - priča Slobodan Vukčević. o vozimo i rolere. Ona će mi najviše nedostajati kad odem u novu diplomatsku misiju.
Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls