Robin Vilijams:

Smeh je najjače oružje
Američki glumac, najpoznatiji po filmovima ‘Dobro jutro, Vijetname’ i ‘Dobri Vil Hanting’, koji je nedavno proslavio 60. rođendan, posle dva razvoda u vezi je s petnaest godina mlađom grafičkom dizajnerkom, a ne posustaje ni profesionalno: oduševljava publiku u njujorškom pozorištu i snima novi film Piše: Vesna Gostimir
Kad sam sa šesnaest godina saopštio ocu da želim da budem glumac, on je samo klimnuo glavom i rekao mi: “Samo napred, sine. Ipak, zlu ne trebalo, pobrini se da izučiš i neki zanat. Recimo, zavarivački.” Ne biste verovali, poslušao sam ga, ali na prvom času u stručnoj školi za zavarivače ugledao sam nastavnika koji je došao na predavanje s povezom preko oka i rekao: “Deco, zapamtite, najveći neprijatelj čoveka je vatra”. Okrenuo sam se i otišao, uveren kako ću, postanem li glumac, barem sačuvati vid - ispričao je u nedavnom gostovanju kod televizijskog voditelja Dejvida Letermana glumac Robin Vilijams, koji je 21. jula proslavio šezdeseti rođendan. Iako već dvadesetak godina važi za jednog od najvećih komičara koje je Holivud imao, Vilijams još pršti od energije i smisla da ljude nasmeje do suza, pa je i razgovor u jednoj od najgledanijih tok-šou emisija u SAD protekao atipično.
Od trenutka kada je ušao u studio do časa kada je Dejvid Leterman uspeo da dođe do reči proteklo je više od pet minuta. Za to vreme je Robin Vilijams po-zdravio publiku, voditelja, postavio sam sebi bujicu pitanja na koja je odmah i odgovorio uz salve smeha prisutnih, savršeno imitirajući razgovor Dejvida Letermana s njegovim dvogodišnjim sinom, i ispričao kako je, kao otac, držeći pušku u ruci i stojeći uz kamermana, nadgledao snimanje prve ljubavne scene svoje kćerke, glumice Zelde Vilijams.
- Dobro sam se pripremio za tu scenu - priznao je.
Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls