Sofija i Simonida Kažić:

Gozba za dve sestre
Beogradske novinarke, uprkos tome što sa istom radoznalošću istražuju ukuse egzotičnih jela i bez ustezanja uživaju u kvalitetnim vinima, potpuno se razlikuju u kulinarskom umeću: dok jedna i zatvorenih očiju može da spremi divne specijalitete, dotle drugu iz bezbednosnih razloga nije mudro pustiti blizu šporeta

Piše: Maja Šarić
Foto: Romana Kasumović

Recepti: Sofija i Simonida Kažić
Chicken tikka
Exotic salata
Gajar ka halwa


Iako je između njih tri godine razlike, sestre Simonida (42) i Sofija Kažić (39), poznate novinarke Televizije Pink, izuzetno su bliske i trude se da svaki slobodan trenutak provedu zajedno. Uz to, imaju ista interesovanja i zajedničke prijatelje. Spaja ih i ljubav prema dobroj hrani i vrhunskim vinima, a sto za kojim jedu mora da bude lepo dekorisan kako bi užitak bio potpun. Ipak, plavokose sestre razlikuju se u jednoj stvari: dok Sofija savršeno kuva, Simonidi kuhinja i nije baš omiljena prostorija.
- Nisam ponosna na to što nemam talenta za kuvanje - priznaje Simonida. - Ne mogu ni da kažem da ne znam ništa da spremim, jer kad moram, ja skuvam nešto. Srećom, tu su recepti, te i nije neka posebna nauka da se prateći uputstva napravi obrok. Ponekad mi se i javi želja da skuvam nešto, pa odem do prodavnice, nabavim neophodne namirnice i potrpam ih u frižider. Ali me onda obaveze odvedu na drugu stranu i od mog kuvanja ne bude ništa. Zaista ne uživam u tome. Kada se latim nekog kulinarskog posla, to se uvek pretvori u pravu avanturu. Dok smo živele u Moskvi, imala sam peh: ispekla sam pile u kome su ostale iznutrice upakovane u plastičnoj kesi. A moji kulinarski incidenti počeli su još u detinjstvu kada sam pokušala da ispečem jaje, ali bez tiganja.
Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls