Maja Atanasijević:

Pred ogledalom
Šarmantna tridesetpetogodišnja manekenka uvek je zadovoljna svojim izgledom. Jedna od omiljenih rekreacija joj je đuskanje ispred ogledala, a najveću transformaciju imala je kada se od modnog frika pretvorila u gradsku cicu. Obožava svoj porcelanski ten i zato na plaži uvek ima gomilu rekvizita koji će je zaštititi od sunca, a posebnu pažnju posvećuje nezi ruku, pa redovno posećuje manikera i koristi samo najbolje kreme.

(Maja Šarić/Marko Krunić)Koliko pažnje posvećujete nezi lica i tela?

- Ubeđena sam da koliko god da se negujem, to nije dovoljno. Konstantno se mackam i imam kremu za svaki deo tela. Najviše koristim organske hidratantne kreme, ali još ne upotrebljavam antirid. Smatram, takođe, da je dobar piling za lice i telo jako važan. Mada, mnogo izlazim po zadimljenim klubovima, pa verujem da na lepoj i čistoj koži mogu da zahvalim jedino genetici.

Kako u ovim vrelim letnjim danima negujete kožu?

- Bitno je da pre svakog nanošenja kreme, u mom slučaju hidratantne, lice bude dobro očišćeno. Ponekad koristim i osvežavajuće maske. A na ovim vrelinama najbolje je zaboraviti na tešku šminku.

Idete li često kod kozmetičara?

- Moram da priznam da kod kozmetičara i ne odlazim baš redovno. Otprilike tri puta godišnje.

Unosite li dovoljno tečnosti u organizam i hranite li se zdravo?

- Ne unosim dovoljno tečnosti, ali se u poslednje vreme trudim da to promenim. Hranim se zdravo, ali jedem sve. Sama pripremam obroke, što mi obično niko ne veruje dok ne isproba moje specijalitete.

Omiljena letnja rekreacija?

- Šetanje, ponekad i trčanje. Desi se i da se nakanim da vežbam, ali mislim da pešačenje i đuskanje u potpeticama od dvanaest centimetara na kraju urade svoje.

Posećujete li solarijum, ili više volite da prirodno pocrnite?

- Protivnik sam solarijuma i ne sunčam se uopšte. Kada su svi preplanuli, ja sam bela i pegava, a kada su beli, ja sam još belja. Meni je za leto potrebna krema za sunce sa visokim faktorom zaštite, ona kojom mame mažu bebe, i onda - pravac hlad, uz ručni suncobran ili šešir sa velikim obodom i šik penjoar.

Kako negujete ruke?

- Obavezno posećujem manikera i mažem ruke dobrom kremom za dan i noć.

Jeste li uvek zadovoljni svojim odrazom u ogledalu?

- Prihvatila sam sebe onakvu kakva jesam i ne bih ništa menjala, jer to onda ne bih bila ja. Inače, obožavam da igram ispred ogledala, uglavnom uz “Depeche Mode”. To je moja rekreacija i teretana, i u tome stvarno uživam.

Najveća transformacija izgleda koju ste imali?

- Volim da se menjam, to radim i privatno i poslovno. Gotovo da mi je to fetiš. Imala sam toliko transformacija da im više ne znam ni broj, ali mislim da je najozbiljnija i najteža bila ona kada sam od modnog frika postala prava gradska cica.

Najlepši kompliment koji ste primili?

- Da izgledam kao fiktivna kćerka Igija Popa i Tvigi. Hvala Aleksandru Radivojeviću za taj kompliment.

Vaš tajni recept za dobar izgled?

- Tata mi je još kada sam bila mala dao odličan savet. Rekao mi je da su najbolje ženske one koje baš briga za to što tako dobro izgledaju. Mislim da je sve u glavi, ima tu i genetike, ali najbitnija je energija koje ja imam i previše.

Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls