Frida Pinto:

Stojim na vrhu ledenog brega
Indijska glumica koja je zablistala u Oskarima nagrađenom ‘Milioneru iz blata’ u novom filmu ‘Planeta majmuna: Početak’ nastoji da pronikne u suštinu ljubavi

Priredio: Ivan Stajić

Mlada indijska glumica Frida Pinto (26) za samo nekoliko godina prošla je zadivljujući put od prezenterke u TV emisiji o turizmu do jedne od najtraženijih filmskih zvezda današnjice. Svetsku slavu stekla je sa filmom Denija Bojla “Milioner iz blata”, koji je ovenčan sa osam Oskara, a uloga Latike u tom ostvarenju donela je Fridi nominaciju za nagradu Britanske filmske akademije. Posle tako blistavog početka na velikom platnu lepotica iz Mumbaija ostvarila je upečatljive uloge u filmovima “Srešćeš visokog tamnog stranca” Vudija Alena i “Miral” Džulijana Šnabela. Kada ne radi, glumica naizmenično boravi u Mumbaiju i Londonu, a postala je i zaštitno lice kompanije “L’Oreal Paris”. Da Frida pored lepote ima i raskošan talenat moći ćemo još jednom da se uverimo i u filmu “Planeta majmuna: Početak” čija je premijera u Srbiji zakazana za 3. avgust.

O čemu se radi u filmu “Planeta majmuna: Početak”?

- Džejms Franko igra briljantnog naučnika koji, istražujući lek za Alchajmerovu bolest, nenamerno stvara šimpanzu sa ljudskom inteligencijom i karakteristikama. Pritom se zaljubljuje u Kerolin, naučnicu koja proučava primate. Nju igram ja. Nas dvoje podiže- mo šimpanzu Cezara kao da je naše dete. Kada Cezar odraste, više ne možemo da ga zadržimo u kući, već ga vodimo u specijalno prihvatilište i tamo ostavljamo. Tako počinje priča o “Planeti majmuna”. Cezar je veoma nesrećno biće i Kerolin saoseća sa njim.
Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls