Lidija Marković:

Bila je privilegija živeti sa Radetom
Supruga nedavno preminulog velikana srpske dramske umetnosti i profesora glume prvi put govori o dramatičnim trenucima pre njegove smrti, tri i po decenije njihove veze i suzama kojima je dočekao vest da će u sedamdesetoj godini dobiti kćerku Lenku

Piše: Boris Jakić

Foto: Branko Pantelić i privatni album

Mada je od smrti velikog dramskog umetnika Radeta Markovića prošlo dva meseca, njegova životna saputnica Lidija Marković (59) još pokušava da se nauči na svakodnevicu bez njega. To joj teško polazi za rukom, jer su ih, osim bezmalo tri i po decenije poznanstva i 20 godina zajedničkog života, vezivali ljubav, razumevanje i poštovanje. Zajedno s kćerkom Lenkom (19) evocira uspomene na velikog umetnika i čoveka koga su svi, bez obzira na to da li su ga poznavali ili ne, oslovljavali sa “gospodine”. O tome kakva je privilegija bila živeti sa takvim čovekom i s njim imati kćerku, svedoči i više od 200 telegrama i bezbroj telefonskih poziva kojima su Radetovi prijatelji i poštovaoci izjavili saučešće porodici zbog odlaska glumačke gromade.

- Kad je Rade preminuo, u početku nisam bila svesna šta se dogodilo. Trebalo je završiti mnogo administrativnog posla oko organizacije sahrane, pa nisam imala vremena da se osamim i shvatim šta se zapravo desilo - otkriva Lidija Marković, supruga velikana srpskog glumišta s kojim je provela poslednje 34 godine.

Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls