Suzana Mančić:

Pred ogledalom


Voditeljka emisije “Pesma i Bingo” na RTS-u pored sudopere drži i kremu za ruke i obavezno je nanosi posle svakog pranja sudova, smatra da čoveka najviše odaju cipele i, iako je uglavnom zadovoljna sobom, kaže da ima dana kada joj nijedan kompliment ne može povratiti samopouzdanje.

Da li je za lepotu dovoljna osnovna nega ili se moraju koristiti i neki specijalni tretmani?

- Kada imate dvadeset godina, sasvim je dovoljna osnovna nega, ali se ona sa godinama mora pojačavati tretmanima kao što su mezolift, mezoterapija i radiotalasni lifting.

Jeste li uvek zadovoljni svojim odrazom u ogledalu?

- Uglavnom jesam. Ima dana kada sama sebi kažem: “Bravo, Mančić!”, a ima i dana kada mi nijedan kompliment ne može vratiti samopouzdanje. A tada kažem - živela šminka!

Koje korake i kada treba preduzeti da bi se usporilo starenje kože?

- To je individualno. Zavisi od načina života, ishrane, profesije i odraza u ogledalu. Kada primetite prve bore, krenite u akciju.

Kako negujete vrat i dekolte?

- Jedno vreme sam koristila posebne kreme za vrat, ali ih više ne nalazim na tržištu, tako da ono što koristim za lice, koristim i za vrat i dekolte. Moram da kažem da kod svoje doktorke Jane radim mezoterapiju za vrat, to daje fantastične rezultate i učvršćuje tkivo.

Koliko pažnje posvećujete rukama i imate li poseban recept za to?

- Ja nisam zvezda, već i mama i domaćica. U mojoj kuhinji pored sudopere obavezno stoji glicerinska krema za ruke, tako da je posle svakog pranja sudova bogato utrljam u kožu. U tašni takođe nosim manju tubu kreme, a redovno idem i na manikir.

Imate li ponekad većih problema sa kožom lica i kako to rešavate?

- Imam sreću sa kožom. Jeste da je suva, tanka i osetljiva, ali uz odgovarajuću negu dobro se drži. A ja o njoj zaista vodim računa. Nikada u životu nisam prespavala sa šminkom, iako se redovno šminkam. A i biram kozmetiku: kupujem dobre podloge i kvalitetnu šminku.

Kada ste prvi put jasno uočili prvu boru, kako ste se osećali?

- Bog nikome nije obećao večnu mladost, pa ni meni. Rukovodim se izrekom da je lice bez bora neispisani list hartije. Imam ih, ali se trudim da ih raznim preparatima i tretmanima ublažim.

Koji vam tretmani najviše prijaju u kozmetičkom salonu?

- Hidrodermija, zbog suve kože, ali poslednjih godina o mom licu više brinu lekari nego kozmetičari. Doktorka Jana mom licu savršeno dozira vitamine, minerale, koktele sa botoksom i hijaluronom, dok mi doktor Igor Jeremić dva puta godišnje odradi radiotalasni lifting. A i sama se kod kuće mackam čime stignem, jer je kućna nega jako važna.

U koje kozmetičke preparate imate poverenje i bez kojeg apsolutno ne možete?

- Na kozmetičku liniju Caviar La Prairie spremna sam da dam i poslednju paru.

Šta sve činite da bi vam kosa bila bujna i sjajna? Imate li neki poseban recept za to i koji je?

- Idem kod frizera Kapriša dva puta nedeljno. Kosa mi je neukrotiva i bez profesionalne nege od nje ništa ne mogu da napravim. Ja čak ne umem sama ni da se isfeniram.

Imate li vremena za rekreaciju i koja vam od tih aktivnosti najviše prija?

- Klasična gimnastika i vežbe istezanja koje uradim odmah po buđenju. A krenula sam i na pilates koji mi se jako dopada.

Smatrate li da odelo čini čoveka i šta je za vas pojam dobro obučene žene?

- Ne smatram da odelo čini čoveka, ali ga odaje. Dovoljno mi je da pogledam nekoga u obuću i već sam ga smestila u određenu kategoriju. A pored cipela, za ženu su veoma bitni tašna i frizura.

Da li ste trenutno na nekom posebnom režimu ishrane i možete li ga preporučiti?

- Stalno sam na posebnom režimu ishrane, jer volim da jedem, a posao mi to ne dozvoljava. U poslednje vreme svi su primetili da mi je dobra linija, a tajna je u preparatu ACAI SLIM, za kojim je poludela cela Amerika.

Šta vas opušta kada ste jako umorni ili neraspoloženi?

- Dobra masaža.

Jeste li nekad isprobali neki narodni recept za lepotu i koji?

- Više ništa ne isprobavam kod kuće, jer uvek napravim nered sa žumancima, medom i krastavcima, tako da negu prepuštam profesionalnim salonima. Ali ne smem da zaboravim svoju svekrvu Anku, koja mi je u trudnoći pripremala neki čaroban napitak sa svežim jajima, limunom, konjakom i medom od koga su mi bujali kosa i nokti. Nažalost, zaboravila sam kako se priprema.

(Maja Šarić/Gloria press)

Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls