Ivan i Jakov Jevtović:

Braća po glumi
Dramski umetnici, sinovi čuvenog profesora glume Vlade Jevtovića, osim što su se opredelili za istu profesiju i tako nastavili porodičnu tradiciju, dele podjednaku strast prema pivu i urednoj frizuri

Piše: Jelena Stojčić

Foto: Marija ĆalićSinovi čuvenog Vladimira Jevtovića, glumca i profesora na FDU, Ivan (38) i Jakov (30) krupnim koracima zakoračili su u svet glume. Iako veoma različiti, dele istu strast prema ispijanju hladnog piva i urednoj frizuri. A za razliku od Ivana, koji je kao klinac maštao da postane pilot, Jakov je već sa devet godina znao da će gluma biti njegov životni poziv.

- Sećam se da sam za deveti rođendan dobio video-rikorder. Iznajmljivao sam dve kasete dnevno u obližnjem video-klubu, uglavnom horor i naučnu fantastiku. Kao devetogodišnjaku gledanje filmova bilo mi je najvažnija stvar u životu. I zbog toga sam znao da ću jednog dana biti glumac.

Koliko je otac uticao na vas da upišete glumu?

Jakov: Podržavao me je isto kao da sam mu rekao da želim da postanem arheolog ili bankar. Svaki moj izbor za njega je bio prihvatljiv, iako mislim da mu je bilo veoma drago što iver nije pao daleko od klade.

Ivan: Bio je šokiran i iznenađen jer sam posle prvog semestra napustio Saobraćajni fakultet kako bih se posvetio spremanju ispita za glumu. Iz prvog puta sam položio prijemni i upisao Fakultet dramskih umetnosti.

Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls