Ivon Jafali:

Pred ogledalom


Voditeljka emisije “Još uvek budni” Televizije Studio B ističe da je mentalno zdravlje najbitnije za savršen izgled, plaši se estetske hirurgije, uživa u masažama, a dobar izgled najviše duguje redovnom vežbanju i pravilnoj nezi kože.

Kako negujete kožu lica i tela?

- Moja koža je veoma suva i zato moram da pazim kada biram preparate kojima ću je negovati. Najviše mi prijaju Vichy proizvodi, jer su nealergijski. To su uglavnom razne kreme i ulja, a bitno je i da unosim dosta tečnosti u organizam.

Jeste li uvek zadovoljni svojim izgledom?

- Naravno da nisam, malo je žena koje su u svakom trenutku zadovoljne kako izgledaju. Često mi se na licu vidi umor i neispavanost, ali uz malo šminke svaki nedostatak se lako prekrije.

Koliko vam je vremena potrebno da se spremite za izlazak?

- Po tom pitanju se dosta razlikujem od ostalih žena. Ne dešava mi se da stanem ispred ormana i kažem kako nemam šta da obučem, jer mnogo pre izlaska imam jasnu predstavu kako treba da izgledam te večeri. Tako moja priprema za izlazak traje maksimalno pola sata.

Vežbate li redovno?

- Kao mlađa bavila sam se plesom, tako da sam bila fizički vrlo aktivna. A kada sam prestala sa plesanjem, nastavila sam redovno da vežbam, jer to prija mom organizmu.

Volite li masaže i kada ste se poslednji put prepustili njenim čarima?

- Obožavam masaže. Imam svog masera i redovno se prepuštam tom uživanju, jer me potpuno relaksira i posle se osećam rasterećeno. A poslednji put sam se čarima masaže prepustila pre petnaest minuta.

Šta od šminke uvek nosite u torbi?

- Koristim samo Mac šminku, jer ona prija mom licu. A uz sebe obavezno imam rumenilo i korektor za podočnjake.

Da li vam se dešavalo da iz kuće izađete nesređeni, bez šmike i u trenerci?

- Meni se to redovno dešava, jer mi nije važno šta će drugi ljudi da kažu. To mi je neka vrsta oduška, a i volim jednostavnost. Čak i holivudske zvezde priznaju da im se sviđa kada na ulicu izađu u trenerci i sa velikim naočarima za sunce, jer žude za jednostavnošću.

Kako negujete kosu?

- Mnogo pažnje poklanjam kosi i koristim razne preparate koji mi pomažu da ona bude baš onakva kakvu želim. Koristim dosta pakovanja i različitih ulja koja joj daju sjaj i volumen.

Koliko vodite računa o nezi noktiju?

- Ne volim mnogo da eksperimentišem i isprobavam razne dužine noktiju i boje lakova. Bitno mi je da su nokti uredni, jer i na drugom volim da vidim lepe i uredne ruke.

Od koga ste dobili najlepši kompliment za izgled?

- Redovno dobijam komplimente od šminkera i dizajnera koji mi pomažu da se spremim za emisiju, ali sam vrlo specifična po tom pitanju jer ne umem da ih primam. Kad me neko pohvali, ja zaista ne znam šta bih mu odgovorila. A i mnogo više mi prijaju komplimenti na račun moje izuzetno velike energije nego na račun fizičkog izgleda.

Šta mislite o estetskoj hirurgiji?

- Kada sam bila mlađa, imala sam veliki otpor prema toj vrsti ulepšavanja, ali što sam starija, sve češće pomislim kako bi bilo lepo da nešto na sebi promenim ili korigujem. Ipak, strah me sprečava da se podvrgnem takvom zahvatu.

Šta bi bio vaš savet za idealan izgled?

- Meni je najbitnije mentalno zdravlje. Dakle, savetujem što više čitanja i slušanja dobre muzike, jer ćete se tada osećati zadovoljno i zračićete. Naravno, jako je važno da u organizam unosite što više tečnosti i voća, jer će vaša koža blistati pa ćete se osećati savršeno.

(Maja Šarić/Marko Krunić)

Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls