Biljana Jeftić i Aleksandar Ilić, porodično:

Slatke tajne iz kombija
Popularni pevački par, iako je više od dve decenije u harmoničnoj zajednici, još oseća istu strast kao na početku romanse, intenzivno neguje uspomene na prvi poljubac, a sina Ivana smatra svojim najvećim uspehom

Piše: Jelena Stojčić
Foto: Marija Ćalić

Cenjeni pevač narodne muzike Aleksandar-Aca Ilić (49) već dvadeset jednu godinu živi u srećnom braku sa pevačicom Biljanom Jeftić (49), sa kojom ima sina Ivana (11).
Stasita pevačica, koja je osamdesetih bila velika zvezda jugoslovenske narodne muzike, odmah je zapala za oko šarmantnom brkajliji iz okoline Gornjeg Milanovca, ali sticajem okolnosti upoznali su se tek nekoliko meseci nakon što ju je primetio na jednom od nastupa. Bio je opčinjen i njenim glasom i stasom, a da je Biljana prava i ljubav za ceo život, Aleksandar se uverio još pre četvrt veka.
- To je bila ljubav na prvi pogled. Sećam se da je bila u društvu pokojne Radmile Todorović kada sam je prvi put primetio - priznaje Aca Ilić. - Potom smo se stalno viđali na nastupima i bilo je potpuno jasno da između nas postoji nešto više od običnog poznanstva. Međutim, život nas je odveo na ra-zličite strane sve do januara 1986. kada smo se ponovo sreli na turneji u Nišu, Biljaninom rodnom gradu. Posle dve nedelje počeli smo da se zabavljamo i od tada se nikada više nismo razdvojili.
Iako je Aca napravio prvi korak, ipak je Biljana zaslužna što su se ponovo sreli. Vođena ženskom intuicijom, osmislila je kako će na naj-jednostavniji način upoznati čoveka prema kojem je gajila simpatije.
- Imala sam tada hit “Srce na dlanu” i trebalo je da krenem na veliku turneju po čitavoj Jugoslaviji. Međutim, nedostajao nam je jedan pevač, a meni je odmah palo na pamet da predložim da nam se na putovanju pridruži Aca, tobože da bi upotpunio broj izvođača, da ne bude baš previše očigledno koliko mi je simpatičan. Na moju sreću, on je odmah pristao, a da sam bila u pravu, sve-doči i to što smo se veoma brzo zbližili i započeli ljubavnu vezu.
Prvi poljubac nijedno nikad neće zaboraviti jer se dogodio u kombiju, a početak ljubavne veze, osim strasti, obeležile su i svađe, jer su oboje bili mnogo ljubomorni. Biljanine uspomene na početak zabavljanja i danas su veoma intenzivne.
- Sećam se da smo sedeli na prvom sedištu u kombiju i da smo stalno razmenjivali nežnosti. Malo smo se svađali i bili ljubomorni jedno na drugo, ali sve te sitne čarke danas su iza nas. Zapravo, pravi test naše ljubavi bio je kada sam deset meseci čekala Aleksandra da se vrati iz vojske. Ne znam kako sam izdržala, ali sam tada shvatila da se u životu sve može, samo ako je želja dovoljno velika.
A da se čekanje isplatilo Aleksandar joj je dokazao odmah po završetku vojnog roka. Još u vojsci odlučio je da se oženi Biljanom, ali ništa nije hteo da joj kaže sve dok nije skinuo sivomaslinastu uniformu.
- Čim sam izašao iz vojske, otišli smo kod Biljinih roditelja u Niš gde nas je dočekala njena pokojna baka koja je insistirala da odmah odredimo datum venčanja. A pošto se po našim običajima svadbe organizuju u jesen, odlučili smo da se venčamo u septembru.
Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls