Ana Bekuta:

Unuci su moje najveće blago
I pored velike predanosti profesiji, jedna od najpopularnijih pevačica na domaćoj muzičkoj sceni potpuno je posvećena Sonji i Branku i ne propušta nijedan bitan trenutak u njihovom odrastanju

Piše: Žaneta Apostolovski
Foto: Marina Lukić

Kad je pre dve i po decenije izdala debitantski album, estradna diva Ana Bekuta (51) verovatno nije ni sanjala kako će na probu kostima za koncert ići sa desetogodišnjom unukom Sonjom. Dvanaestogodišnji Branko im se u takvim avanturama pridružuje samo kad njemu odgovara i kad proceni da je njegovo prisustvo od izuzetne važnosti.
- Ali njih dvoje će imati počasna mesta na koncertu - kaže Ana Bekuta, ponosna na svoje unuke, koje jednostavno obožava, ali i na to što će posle dvadeset pet godina karijere 22. februara održati svoj prvi solistički nastup u Beogradu.
Iako profesija kojom se bavi traži izuzetnu posvećenost, a pripreme pred taj veliki događaj sve više se zahuktavaju, Ana stiže da sa unucima uživa u dugim popodnevnim šetnjama i da učestvuje u svakom bitnom trenutku njihovog odrastanja. Sonja je veoma umiljata, otvorena i druželjubiva devojčica. Prosto pleni. Branko trenira košarku i za dečaka njegovog uzrasta veoma je šarmantan i komunikativan. Oboje vole Anu i često dolaze kod nje u goste, jer im ona ispunjava skoro svaku želju.
Mali ljudi
- Mnogi se čude kad vide koliki su Sonja i Branko, ali meni to ne smeta. Sina sam rodila sa sedamnaest godina i veoma sam srećna zbog toga, jer sam shvatila da rano materinstvo ima ogromne prednosti. Još sam u punoj snazi i mogu unuke da vodim gde god požele. Obožavaju da dođu kod mene, da puštamo muziku, na internetu gledamo snimke koji ih zabavljaju, da šetamo i idemo u restoran na ručak. Zaboravila sam deo kad je Igor bio mali, ovo je divno podsećanje na to. Najslađi su mi kad mi neko priđe na ulici da me pozdravi i pohvali ono što radim. Oni su oduševljeni i super se ponašaju u takvim situacijama. Lepo se pozdrave i predstave, kao pravi mali ljudi, i veoma su ozbiljni.
Bez obzira na to što je vrlo mlada dobila unuke, Ana to nikada nije krila. Izgleda fenomenalno za svoje godine, odlično peva, snimila je mnogo hitova, sigurno vlada scenom skoro tri decenije a ljubav koju daje Sonji i Branku i koju dobija od njih samo joj pomaže da upotpuni svoju sreću.
Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls