Kuhinja Jasne Šekarić i Zorane i Jelene Arunović:

Pucanj u centar krempite
Zvezde svetskog streljaštva koje su osvojile mnogobrojne medalje na velikim takmičenjima, iako imaju zgusnut program treninga, rado kuvaju, još pamte gastronomske pustolovine iz Koreje, a saglasne su da su slatkiši vredni svake žrtve

Piše: Maja Šarić
Foto: Branko Pantelić

Recepti: Kuhinja Jasne Šekarić i Zorane i Jelene Arunović
Chicken tikka
Exotic salata
Gajar ka halwa


Za posao kojim se bave ove tri dame izuzetno vedrog duha potrebna je sigurna ruka i savršena preciznost. A te osobine im dobro dođu i prilikom spremanja hrane jer otklanjaju mogućnost da se pretera sa nekim od sastojaka, te tako promeni ukus jela. Jasna Šekarić (45) i sestre Zorana (24) i Jelena (29) Arunović vrsne su sportistkinje, zvezde našeg streljaštva. Ali dok se Jelena podjednako dobro snalazi sa varjačom kao i sa pucanjem, Jasna i Zorana otvoreno priznaju da nisu najveštije kuvarice. Mada, kažu, kada se mora, nemaju problem da opašu kecelju, zasuču rukave i pripreme obrok.
- U mojoj kući trebalo bi da sam ja glavni kuvar - iskrena je naša proslavljena sportistkinja Jasna Šekarić, koja je osvojila pet medalja na olimpijskim igrama. - Ali, srećom, moja mama je uvek tu da priskoči u pomoć, tako da i dan-danas uglavnom ona sprema obroke. Hranimo se kao iz kantine. Mama skuva kod svoje kuće, pa donese nama. Ali, nisam ja baš toliko lenja. Uglavnom treniram pre podne, a ne mogu da dopustim da mi deca gladna odu u školu, pa se zato oslanjam na baka-servis.
U kući Arunovića situacija je zanimljiva. Starija Jelena može da se pohvali izvrsnim kulinarskim umećem, a mlađa Zorana, naša prva sportistkinja koja se plasirala na Olimpijske igre u Londonu 2012, nikako ne priznaje da ne zna da kuva. Ona se, kaže, samo vešto izvlači da ne bi morala da stane za šporet.
- Uglavnom Jelena sprema za obe. Iako kažem da ću skuvati ručak, obavezno sestra to uradi umesto mene. Ona obično kaže kako sam spora i nevična, iako je prava istina da sam najčešće lenja za kuvanje - objašnjava Zorana, a Jelena dodaje: - Zorana jednostavno nije kreativna u kuhinji, dok ja, slobodno to mogu da kažem, jesam. Stvarno volim da eksperimentišem i isprobavam razna jela.
Zorana kaže da njena starija sestra izvrsno kuva i da je najsrećnija kada joj pripremi njoke sa četiri vrste sira. A kada je posebno inspirisana, Zorana ume da spremi paprikaš, za koji Jelena tvrdi da je odličan.
Pošto i nije tako često za šporetom, mlađa sestra Arunović može slobodno da kaže kako je u svojim kratkim kulinarskim izletima bila veoma uspešna, za razliku od Jelene i Jasne kojima se ponekad dogodi neki incident u kuhinji.
Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls