Slavko Beleslin i Iva Šiđanin:

Pred matičara na staromodan način
Voditelju dnevnika Televizije Pink i njegovoj devojci, asistentkinji na Fakultetu tehničkih nauka, prija sofisticirana klasika, zajedno idu u maratonske šoping avanture, a kao zagriženi tradicionalisti venčaće se u smokingu i beloj haljini

Piše: Maja Šarić
Foto: Marija Ćalić

Slavko Beleslin (37), voditelj i urednik Nacionalnog dnevnika Televizije Pink, kaže da je vrlo staromodan kada je odeća u pitanju, pa se najbolje oseća upravo u stvarima koje mora da nosi na radnom mestu, dakle u odelima. Adrenalin u njemu pokrene sam čin zatezanja kravate nekoliko trenutaka pre nego što gledaocima poželi dobro veče i pročita najvažnije vesti. Šarmantni voditelj više od godinu dana uživa u skladnoj vezi sa Ivom Šiđanin (27). Ljupka Novosađanka radi kao asistent na Fakultetu tehničkih nauka, u oblasti menadžmenta medija, a svog dragog sada dovoljno dobro poznaje, pa ne može da joj se desi da pogreši kada bira poklon kojim će ga obradovati. Često ume da ga iznenadi lepim komadom garderobe, za koji zna da mu je potreban. Kada se pomene reč venčanje, oboje izgledaju vrlo zbunjeno i samo se zagonetno smeškaju. Ipak, Slavko ističe da je za sada jedino sigurno da će svadbena ceremonija, kada do nje bude došlo, biti tradicionalna.
- Mislim da smo i moja devojka i ja vrlo staromodni i klasični. Onda možete i da pretpostavite da bismo pred matičarem verovatno stajali u smokingu i beloj haljini.

Sećate li se šta ste nosili za prvi sastanak sa Ivom i pamtite li možda šta je ona tom prilikom obukla?

- Zaista se ne sećam. Mnogo energije sam utrošio da smislim prvu rečenicu kojom ću joj se obratiti, pa sam sve ostalo zaboravio. Uopšte nisam obraćao pažnju na svoj izgled, a i išao sam pravo s posla, i jedino sam razmišljao o čemu ćemo pričati.

Trudite li se da uskladite garderobu kada izlazite zajedno?

- Trudimo se da se ne ponašamo kao da smo blizanci, pa tako uz kafu ne razgovaramo o tome šta ćemo obući za izlazak. Mada, dešavalo se da me Iva spontano pita šta planiram da obučem kako bi prilagodila svoju garderobu. Kad se spremamo da izađemo, vidimo šta je onaj drugi obukao, pa dobijemo ideju za sopstvenu kombinaciju. Tako da, iako se u principu ne trudimo da uskladimo garderobu, na kraju ispadne kao da smo se baš potrudili.

Koliko vam treba vremena da se spremite za izlazak, i morate li lepšu polovinu dugo da čekate kada idete zajedno?

- Brzo se spremim kad izlazim iz kuće, iako Iva ne misli tako. Kad znam da uveče idemo na neki događaj, još ujutru odlučim šta ću obući, da posle ne bih trošio vreme na to. A moram da primetim da je i moja devojka vrlo efikasna, zaista je ne čekam dugo, ponekad se čak desi da se spremi pre mene.

Kada poklanjate devojci garderobu ili nakit, birate li sami ili i Iva krene sa vama kako ne biste pogrešili?

- Garderobu joj do sada nisam poklanjao, ali kada bih se odlučio da joj kupim nešto od stvari, sigurno bih i nju poveo sa sobom. Nakit je posebna priča, to ne mora da se proba, samo je bitno da poznajete ukus partnera i da budete sigurni da će mu se vaš znak pažnje dopasti. Iva zna da me obraduje nekim odevnim predmetom, ali pošto se sada već dobro poznajemo, a i ja se vrlo jednostavno oblačim, njen poklon uvek bude pun pogodak. Uglavnom su u pitanju stvari o kojima smo pričali da mi trebaju.
Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls