Milan, Vladislav i Petar Mihailović:

Čuvari porodičnog zanata
Beogradski dramski umetnik je posle četiri decenije rada doživeo veliku satisfakciju: sinovi su mu se pridružili na pozorišnoj sceni pokazujući kako su, osim šarma i pravdoljublja, od oca nasledili i siloviti glumački talenat

Piše: Tanja Nikolić
Foto: Branko Pantelić i privatni album

Iako priznaje da nije bio oduševljen kad su mu saopštili čime će se baviti u životu, glumac Milan Caci Mihailović ne skriva ponos zbog činjenice da je posle četrdesetogodišnje karijere dočekao da sa sinovima Vladislavom (36) i Petrom (30) igra na pozorišnim scenama: s Vladom u “Zavodniku”, u teatru “Slavija”, dok je s Petrom u komadu “Da nam živi, živi rad” na maloj sceni Ateljea 212.
- Kao klince obojicu sam vodio i u Atelje i druga pozorišta da gledaju predstave, ali ih ni supruga Biljana ni ja nismo usmeravali na tu stranu - priznaje Milan Caci Mihailović, čuveni Jelenče Vilotić iz kultnog “Radovana Trećeg”, koji ovog meseca ima dva jubileja, stoto izvođenje predstave “Žanka Stokić” i pedeseto Nušićeve “Vlasti”. Vlada je slučajno, po završetku osnovne škole, pošto je tada u srednjoj još važilo usmereno obrazovanje, upisao smer za glumce lutkare u gimnaziji, iako smo bili ubeđeni da će se opredeliti za slikarstvo, jer je odlično crtao. Niko od mojih kolega nije ni znao da ide na prijemni za glumu, a sećam se da sam ga, pošto je žurio, vozio do Akademije, pa je tražio da stanem dvesta metara pre zgrade, da ga slučajno neko ne vidi sa mnom.

Šuškanje nikome ne prija

I mlađi Petar je, na iznenađenje ukućana, odlučio da se okuša na Akademiji, mada je pre toga išao u Sportsku gimnaziju i aktivno se bavio košarkom.
- Igrom slučaja, kao gimnazijalac, otišao sam u amatersko pozorište u kraju. Nedostajali su im muškarci, pa su me zamolili da uskočim i radim sa njima. Počeo sam bez većih ambicija, ali mi se u međuvremenu dopalo. Onda smo pobedili na beogradskom festivalu amaterskih pozorišta, kasnije i na republičkom i saveznom, pa su me razni ljudi hvalili i odlučio sam da pokušam. Pripremao sam se sedam dana, a tata je saznao šta nameravam da uradim tek kad sam mu zatražio dvesta dinara za prijavu - kaže Petar.
Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls