Nela Mihailović:

Srećni petak trinaesti
Glumica koja igra inspektorku Labudu u serijalu ‘Selo gori, a baba se češlja’ supruga Vladimira Petričevića upoznala je u danu koji mnogi smatraju baksuznim, prva kćerka Marta rođena je takođe na ‘baksuz’, a druga, Petra, zaokružila je porodičnu idilu

Piše: Slobodan Vlajić
Foto: Branko Pantelić

Glumica Nela Mihailović (41), popularna inspektorka Labuda iz hit TV serijala “Selo gori, a baba se češlja”, prošla je dug put da bi se potpuno ostvarila, kako u ljubavi, tako i u poslu. Na pragu pete decenije života srećna je u braku, u kome ona i suprug Vladimir Petričević imaju dve prelepe devojčice, Martu (5) i Petru (3). Kaže da je srećna jer je dobila priliku da ono najsuptilnije u sebi podeli sa nekim ko je svojom pažnjom i ljudskim manirima to i zaslužio.
Nelin i Vladimirov temperament složili su se u neprekidnu nit davanja. Oboje su svesni da se prava ljubav ukaže možda jednom u životu, i nikada više. Na njihovu sreću, oni su je prepoznali. Petričević, nekadašnji osnivač, kompozitor i tekstopisac grupe “Bel Tempo”, osvojio je Nelu još u njenim srednjoškolskim danima.
- Slušala sam i volela grupu “Bel Tempo”, koju su činili brat i sestra Vladimir i Suzana Petričević. Tad nisam ni slutila da tu muziku stvara čovek koji će kasnije postati ljubav moga života. Moj suprug Vlada je sad kompozitor i muzički producent u Narodnom pozorištu. U našem braku nikad nije nedostajalo razumevanja i međusobne podrške u poslovima kojima se bavimo. Razmenjivali smo kreativnu energiju i ugrađivali je u zajedničke projekte. Istovremeno smo gradili naše karijere, ali i našu ljubav, svesni da je trajanje i u poslovima i u ljubavi nešto najdragocenije - kaže Nela Mihailović.
Glumica se seća da je njenom i Vladimirovom prvom susretu kumovao Boris Pingović, zajednički prijatelj, i Nelin kolega sa klase na FDU. On je odigrao ključnu ulogu u njihovom upoznavanju.
- Sreli smo se daleke 1996. Bio je petak trinaesti. Samo pet dana kasnije počeli smo zajedno da živimo, a ja sam roditeljima javila da sam se ludo zaljubila. Posle dva meseca Vlada me je zaprosio, a tačno šest meseci od prvog susreta, ponovo je bio petak, i ponovo trinaesti, venčali smo se. Crkveno venčanje i svadba usledili su nekoliko meseci kasnije. Naša prva kćerka rođena je 2006. Pogađate - u petak trinaestog, a dve godine kasnije i druga. One su kruna naše ljubavi. Unele su mnogo radosti i ljubavi u naše živote. Promenile su nam životne prioritete i postale apsolutni vladari našeg vremena. Ne žalimo se, u tome uživamo. Tokom petnaest godina braka, zajedničkih briga, proživljenih najsrećnijih i najtužnijih trenutaka, Vladimir i ja se oslanjamo na međusobno poverenje, koje smo brižljivo gradili. Kao i na čarobnu reč: “izvini” - u dahu govori Nela.
Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls