Nedelja mode u Milanu:

Boginje satena, muslina i lažnog krzna
U italijanskoj metropoli predstavljeni su modeli za narednu jesen i zimu, a dominirale su kombinacije prirodnih i veštačkih materijala, nežni krojevi ispod vojničkih sakoa, neonske boje i zlatna dugmad

Piše: Aleksandar Ostojić

Prema nedavno objavljenom istraživanju, šoping-četvrt u Milanu ubedljivo je najbolja na svetu, ispred sličnih u Londonu, Parizu, Njujorku i Tokiju. U legendarnim ulicama Montenapoleone, Sant Andrea, Maconi i Spiga načičkane su prodavnice najčuvenijih svetskih modnih brendova, pre svega italijanskih. U poslednjoj nedelji februara izbor je bio nešto manji nego obično, jer su holivudske filmske zvezde pokupovale sve što vredi i odnele preko Atlantika kako bi na dodeli Oskara izgledale što glamuroznije. Međutim, brojni gosti Milana ipak su imali satisfakciju u tradicionalnoj Nedelji mode. Ovog puta prikazane su kolekcije za jesen i zimu 2011. i 2012.
Katastrofičari tvrde da će to biti i poslednja šansa da dame budu elegantne, jer nas krajem 2012. čeka predskazani “smak sveta”. U jednom su u pravu - dame će zaista biti elegantne, a pred njihovom lepotom i šarmom smak sveta komotno može i da pričeka.
Modna kuća Fendi predstavila je modele od prirodnog krzna, mada je pre svega reč o dodacima, a ne bundama. Sjajno spojene lisice pratile su liniju tela ogrnutog lakom muslinskom haljinom. Sve nemački precizno izvedeno, što i nije čudo kad se na modelima vidi potpis Karla Lagerfelda.
Nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju ...
Bergizar Korel i Halit Ergenč
Milan Stanković
Dženifer Lopez i Marko Antonije
Bijonse Nouls